HomeEducacióEl Consell d'Infants estarà creat per 20 alumnes escollits de les classes...

El Consell d’Infants estarà creat per 20 alumnes escollits de les classes de 5è i 6è dels centres educatius de la Ràpita

L’Ajuntament de la Ràpita, amb la col·laboració dels centres educatius del municipi, engega la constitució del Consell d’Infants per promoure la participació dels infants en els àmbits del municipi que els afecten directament o indirectament i facilitar la seva comunicació amb el govern local. A més, el Consell permetrà desenvolupar en els infants la seva capacitat crítica, comunicativa, deliberativa, creativa, representativa i de treball en equip. De la mateixa manera que fomentarà la seva implicació personal i col·lectiva potenciant processos d’intervenció compromesos amb la realitat més propera.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, assegura que “és una satisfacció poder tirar endavant el projecte perquè per a nosaltres la creació del Consell d’Infants és un compromís polític d’aquesta legislatura”. A més, Caparrós argumenta que “este òrgan ens ha de permetre implicar els més petits de casa en la governabilitat del poble, és imprescindible que els xiquets i xiquetes estiguin familiaritzats en els processos democràtics i de participació”.

Des de fa un any, la Ràpita és un municipi col·laborador en la investigació sobre infància i participació que s’està portant a terme per la Universitat de Barcelona, la Coruña, la Universitat de Sevilla i la UNED. Des de llavors, les educadores de la Regidoria de Polítiques Socials i Igualtat han participat en les jornades que s’han organitzat sobre experiències municipals en l’àmbit de la participació infantil.

La seva regidora, Oona Tomàs, exposa que “és un projecte transversal en què diverses tècniques de l’Ajuntament i un representant de cada centre educatiu han pogut formar-se per executar el Consell i poder-lo liderar conjuntament amb els infants del municipi”.

El Consell d’Infants de la Ràpita estarà constituït per un màxim de 20 representants triats entre l’alumnat de 5è i 6è de primària de tots els centres educatius de la població i del Centre Obert Municipal amb l’objectiu que el consell sigui el màxim de representatiu possible. De l’Escola Carles III sortiran 8 representants, 6 de l’Escola Horta Vella, 4 del Col·legi Sagrada Família i 2 del Centre Obert Municipal. El procés electoral per escollir els consellers i conselleres es realitzarà un cop l’any, durant el mes d’octubre, amb l’alumnat de 5è. Excepcionalment, el primer any també es realitzarà l’elecció dels infants que cursen 6è.

La constitució del Consell d’Infants s’inicia amb sessions informatives de la regidora i les educadores a l’alumnat dels diferents centres implicats per informar-lo sobre el funcionament i les taques del Consell d’Infants. Després d’aquestes sessions, els infants interessats presentaran la seva candidatura i cada classe escollirà qui els representarà en el consell.

Les persones que el formin, treballaran per recollir les necessitats i demandes dels infants del municipi i fer-les saber a l’Ajuntament; debatran sobre els temes proposats per l’Ajuntament o ells mateixos, elaboraran propostes consensuades i les elevaran a les comissions del plenari municipal; donaran a conèixer els seus drets i deures a la ciutadania; i observaran la realitat amb una mirada crítica i compromesa.

El Consell d’Infants es constituirà en un acte públic al voltant del 20 de novembre, Dia Universal de l’Infant, i funcionarà a través de les sessions del plenari i les sessions de la comissió. De forma ordinària, el plenari es reunirà dues vegades cada curs escolar, corresponents a una sessió de constitució a l’inici i una de valoració al final de curs. I la comissió es reunirà amb una periodicitat mínima d’un cop al mes durant el curs escolar, de novembre a juny.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 85

Últimes notícies