HomeEducacióEl Consell Escolar farà un procés participatiu per pactar recomanacions per la...

El Consell Escolar farà un procés participatiu per pactar recomanacions per la regulació del mòbil abans d’acabar l’any

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha anunciat que el Consell Escolar de Catalunya engegarà un procés participatiu per consensuar un document amb recomanacions sobre la regulació dels usos del mòbil als centres abans d’acabar l’any. Així ho ha dit durant la sessió de control al Govern dies després que un nombrós grup de pares d’alumnes hagi decidit organitzar-se per promoure que els adolescents no tinguin mòbil fins als 16 anys.

Simó ha subratllat que l’aposta del Departament és establir un marc general per “acompanyar” els centres en aquesta regulació. De totes maneres, ha remarcat que el 53% dels centres catalans ja tenen regulat l’ús dels telèfons mòbils.

A banda del procés participatiu, Simó ha explicat que tenen previst organitzar una sessió de treball sobre la qüestió amb les principals associacions de famílies, amb representants de l’àmbit de la pediatria i, també, amb el col·lectiu de pares que recentment s’ha organitzat.

Per a Simó, “no es tracta tant de prohibir l’ús del mòbil com d’educar”. Segons ha argumentat, no cal només regular la utilització dels dispositius, sinó que s’ha de “donar eines” als adolescents i les famílies perquè puguin afrontar la situació “amb criteri”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 44 = 53

Últimes notícies