HomeEducaci贸El Consell Interuniversitari acorda que els aspirants a mestre hagin d'aprovar les...

El Consell Interuniversitari acorda que els aspirants a mestre hagin d’aprovar les PAP per passar a segon

La Junta del Consell Interuniversitari ha aprovat un acord que estableix que tots els aspirants a mestre hauran de superar les Proves d’Aptitud Personal (PAP) per poder passar a segon curs dels graus d鈥橢ducaci贸 Infantil o Prim脿ria. Ho ha avan莽at TV3 i ho han confirmat fonts del Departament de Recerca i Universitats a l’ACN. Fins fa poc, totes les universitats exigien la superaci贸 de les PAP per accedir als graus, per貌 quatre universitats privades s鈥檋i van desmarcar. Ara s鈥檋a arribat a un acord perqu猫 les proves s鈥檋agin d鈥檃provar obligat貌riament almenys durant el primer curs. Les universitats p煤bliques i la UOC, per貌, les seguiran demanant com a condici贸 per poder cursar els graus d’Educaci贸 Infantil o Prim脿ria.

La primera que es va desmarcar de l鈥檃cord de les PAP va ser la Universitat Ramon Llull, i despr茅s s鈥檋i va sumar la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Els estudiants s铆 que havien de superar les proves per graduar-se. Posteriorment, tamb茅 van fer el pas la Universitat Abat Oliba i la Universitat de Vic.

Ara, amb el nou acord que del Consell Interuniversitari, i que han subscrit totes les universitats, els alumnes d’aquests quatre centres hauran d’aprovar les PAP abans d’acabar el primer curs.

Les PAP es fan des de l’any 2017 i consisteixen en dues proves, una de compet猫ncia comunicativa i raonament cr铆tic i una altra de compet猫ncia logicomatem脿tica. Un total de 2.707 estudiants les han superat enguany, un 56,94% dels presentats.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

9 + 1 =

脷ltimes not铆cies