HomePolíticaEsquerra es reivindica com la millor garantia per defensar a Europa el...

Esquerra es reivindica com la millor garantia per defensar a Europa el riu, el Delta i les Terres de l’Ebre

El meteoròleg i número 2 de la llista a les eleccions europees, Tomàs Molina, ha advertit des de Tortosa, a tocar del riu Ebre, que cal actuar contra el canvi climàtic reduint de forma dràstica les emissions de gasos hivernacle a l’atmosfera. “Aquesta legislatura del Parlament Europeu és important perquè ens porta fins al 2030, que és l’inici de quan cal començar haver pres decisions i estar fent coses concretes per aconseguir la descarbonització entre el 2040 i el 2050”.

Molina ha incidit en l’impacte que comporta el canvi climàtic per al riu Ebre i el Delta. A més, ha recordat la feina de l’eurodiputada republicana Diana Riba, la qual, l’any 2021, va impulsar amb altres entitats, una jornada sobre el futur dels deltes a Europa, i un manifest per a la seva protecció. “Els deltes s’han de protegir amb accions i polítiques concretes, per això estem treballant una normativa de com tractar els sediments en els rius que tenen Delta i com han d’assegurar l’activitat de les zones deltaiques, dins l’objectiu general d’elaborar un pla europeu de restauració i recuperació dels deltes a Europa”.

El candidat d’Esquerra Republicana ha insistit que “l’aigua és de cada conca per on baixa el riu, i això també cal defensar-ho en l’àmbit europeu”. D’altra banda, ha recalcat que la importància del Delta també està lligada a activitats com el conreu de l’arròs. “Per protegir l’arròs primer ha d’haver-hi aigua i Delta; i després, que l’activitat econòmica sigui sostenible” ha afirmat, al·ludint a l’oposició d’Esquerra a Acords de lliure Comerç europeus, com el signat amb el Vietnam, que permet l’arribada a Europa d’arròs que no compleix els mateixos condicionants econòmics i mediambientals que el d’aquí. “No pot ser que no facin servir les mateixes restriccions o condicionaments, i puguin vendre’l aquí al mateix preu, o, fins i tot molt menor, que l’arròs europeu”. Molina s’ha compromès a continuar posant-ho al centre del debat europeu, i a demanar que no hi hagi aquestes alteracions del mercat que acaben afectant l’arròs, i altres productes, de les Terres de l’Ebre.

D’aquí que també hagi insistit en la defensa del vi i l’oli, dos productes que són d’alt valor afegit, i dels quals som els principals productors. “Ho farem en el marc europeu del Pacte Verd que també ha de continuar defensant els països del sud d’Europa”.

Tomàs Molina ha denunciat que “en els cinc anys vinents vindrà molta mentida, perquè hi ha partits polítics al Parlament Europeu, que diuen mentides sobre les afectacions del canvi climàtic i neguen coses evidents”. Un fet que ha contraposat a l’actitud d’Esquerra Republicana: “nosaltres defensarem la veritat, i estimularem com adaptar-nos a la nova realitat perquè en puguem treure una oportunitat d’aquest canvi climàtic, que ja està entre nosaltres”.

El candidat ebrenc, Joan Aubanell ha recordat que si hi ha un lloc al país on el canvi climàtic ha fet evident el seu impacte són les Terres de l’Ebre, amb els efectes viscuts al Delta de l’Ebre o les inundacions reiterades a les Cases d’Alcanar. “Si no volem que aviat ens convertim en refugiats climàtics hem d’actuar ja; per això Esquerra Republicana treballem per una Europa verda que a la vegada ha de ser una Europa justa” ha dit.

Aubanell ha reivindicat la importància d’aquestes eleccions. “La Unió Europea és l’aliat imprescindible per a protegir el Delta i el riu Ebre de qualsevol transvasament. Transvasaments, recordem-ho, que volien fer el PP d’Aznar i els convergents”. D’aquí que hagi demanat “no deixar les institucions europees en mans de l’extrema dreta, ni d’aquells que neguen el canvi climàtic”.

Per finalitzar la seva intervenció ha fet una crida a votar Esquerra Republicana, “perquè som la millor garantia per defensar lo Delta, el riu i les Terres de l’Ebre a Europa, i també assegurar una transició verda i justa”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies