HomePolíticaEl Consell per la República crida als ciutadans a "preparar-se" per la...

El Consell per la República crida als ciutadans a “preparar-se” per la confrontació amb l’Estat i “culminar el procés”

El Consell per la República fa una crida als ciutadans a “preparar-se” per tal de “culminar el procés iniciat l’1 d’octubre“. En una reunió a Perpinyà (Catalunya del Nord) els membres del consell de govern de l’ens s’han reunit i han aprovat tirar endavant el “vot d’ordre“, i per tant, “la confrontació” amb l’Estat.

El seu vicepresident, Toni Comín, ha deixat clar que aquesta confrontació “serà pacífica”, però ha considera “molt important aclarir els continguts i les condicions d’aquesta confrontació“. “Ens hem de preparar des de totes les lliçons que hem après des de l’1-O“, ha reblat. El vicepresident del consell de govern ha revelat que també s’ha aprovat tirar endavant la identitat digital per als membres del Consell de la República.

Nova crida per part del Consell per la República a tirar endavant el “mandat de l’1-O“. L’ens es reuneix aquest dissabte a Perpinyà i ha reclamat als ciutadans que “es preparin” per a la “confrontació amb l’Estat“. El vicepresident del consell de Govern, Toni Comín, explica que el que aquesta és una manera de ser “honestos amb aquells qui van comprometre’s” després del referèndum. 

Comín ha volgut reiterar el “caràcter pacífic” de la confrontació però diu que “és impossible” culminar el procés independentista “sense un cert grau d’enfrontament” amb l’Estat. “El vot d’ordre que ens van encarregar en l’acte multitudinari de Perpinyà va ser que ens preparéssim. Doncs ara volem fer-ho efectiu“, assenyala Comín.

Una nova identitat digital

A més d’apostar per tirar endavant aquesta confrontació amb l’estat espanyol, el consell de govern també ha aprovat el seu model d’identitat digital, tal i com estableix el pla que l’ens ha dissenyat. “Es tracta d’una eina molt esperada i que avui mateix rebran tots els membres“, ha assenyalat el vicepresident del consell de govern.

Aquest document digital establirà el catàleg de drets que es deriven del fet de ser membre del Consell i tindrà la funció de porta d’accés a l’aplicació que, des del punt de vista operatiu, permetrà exercir aquests drets. Per accedir-hi, els membres del Consell per la República han de descarregar-se una aplicació al seu mòbil.

Una altra de les decisions preses ha estat convocar l’Assemblea de Representants Fundacional durant la primera quinzena de setembre, de manera presencial a la Catalunya Nord, si les circumstàncies sanitàries ho permeten. 

Aquest ens el conformen els diputats del Parlament de Catalunya compromesos amb el mandat de l’1 d’Octubre. En la seva sessió constitutiva, l’assemblea entre d’altres coses haurà de debatre i, eventualment, aprovar el Reglament del Consell i el règim electoral d’acord amb el qual se celebraran les primeres eleccions per conformar la primera 
Assemblea de Representants.

La citació a Borràs, un escàndol

En relació a la citació per part del Tribunal Suprem de Laura Borràs, Comín considera “un escàndol” la celeritat dels magistrats, enfront “la lentitud desesperant” en altres processos judicials que no tenen a veure amb líders independentistes.

Comín dona per fet que Borràs podrà al·legar “l’arbitrarietat descomunal” que hi ha en aquest cas, això sí, quan ho faci en altres instàncies europees. Comín ha acabat qualificant la situació de “lawfare” contra Borràs.

En relació a la creació del nou partit que va anunciar Carles Puigdemont de cara al 25 de juliol, Comín ha preferit no pronunciar-se.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 68

Últimes notícies