HomePolíticaFerran Bel aconsegueix que el Congrés aprovi que els ajuntaments puguin utilitzar...

Ferran Bel aconsegueix que el Congrés aprovi que els ajuntaments puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria

La Comissió de Reconstrucció del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest divendres una esmena de Junts per Catalunya i transaccionada amb d’altres formacions polítiques perquè les Corporacions Locals puguin fer ús “de manera immediata” de la totalitat dels superàvits i romanents de tresoreria generats durant els exercicis 2019 i 2020.

D’aquesta manera es possibilita la seva aplicació en inversions i despeses no financeres per a fer front a les necessitats derivades de la crisi del Coronavirus. El portaveu econòmic de Junts per Catalunya al Congrés, Ferran Bel, ha aconseguit que tots els grups de la Comissió donessin suport a l’esmena, excepte el PSOE, que hi ha votat en contra. L’esmena aprovada també recull que durant els exercicis 2020 i 2021 la regla de despesa no serà d’aplicació per a les Corporacions Locals.

Així mateix, i en aplicació del principi de subsidiarietat, una part dels fons europeus podran ser gestionats per les Corporacions Locals i Comunitats Autònomes. Bel espera que aquest text es pugui materialitzar i fer efectiu de forma immediata, i ha lamentat la posició contraria del grup Socialista a “un reclam transversal i imprescindible després de la crisi econòmica derivada de la pandèmia”. “Esperem que la Ministra Montero respecti la voluntat de la Cambra, així com les entitats municipalistes com la FEMP”, ha afegit.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 82

Últimes notícies