HomeSocietatEl Consorci d'Aigües de Tarragona assegura que no aplicarà restriccions als abonats

El Consorci d’Aigües de Tarragona assegura que no aplicarà restriccions als abonats

El comitè d’emergència per sequera del Consorci d’Aigües de Tarragona ha canviat la fase actual de normalitat per la fase de prealerta a causa del baix nivell del pantà de Mequinensa sostingut en el temps. Esta fase del pla no preveu restriccions obligatòries per part del CAT als seus consorciats.

Este dimecres 31 de maig s’ha reunit el comitè d’emergència per sequera per informar de la situació actual dels indicadors hidrològics que regeixen el pla i alhora canviar l’estat del pla d’emergència per sequera del CAT passant de normalitat a prealerta.

L’òrgan està format per personal tècnic del mateix CAT, així com pels ajuntaments i les indústries consorciades amb un major consum, el cap d’oficina de planificació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i el director de l’ACA, així com el director de l’àrea d’abastament del mateix organisme.

En la reunió celebrada telemàticament s’ha informat que la situació actual torna a ser de prealerta, tal com ja va succeir a finals de setembre de l’any 2022. Els nivells del pantà de Mequinensa continuen mantenint un baix volum d’emmagatzematge, inferior als llindars marcats al pla durant dos mesos i de manera sostinguda, motiu pel qual el CAT ha de canviar la fase actual de normalitat del seu pla d’emergència per sequera a fase de prealerta.

Això comporta una avaluació i anàlisi més exhaustiva dels indicadors hidrològics, així com continuar donant a conèixer la situació a les institucions a través de campanyes sensibilitzadores i informatives. D’altra banda, també es continuaran comprovant possibles recursos alternatius en cas de necessitat.

Pel que fa a l’Agència Catalana de l’Aigua, que ha decretat l’estat de l’alerta a la unitat d’explotació del CAT, informarà en dos sessions dirigides als ajuntaments afectats previstes per avui dimecres i demà dijous, sobre les limitacions d’usos que hauran d’aplicar els municipis als seus recursos d’abastament.

El CAT, però, no preveu aplicar restriccions a la seua distribució d’aigua en alta als seus consorciats, ja que per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre els subministraments estan garantits i són prioritaris. En este sentit, el Consorci forma part, en representació dels abastaments de la Conca de l’Ebre, de la comissió permanent de la sequera de la CHE constituïda el 18 de maig.

El president del CAT, Joan Alginet, ha presidit la reunió de seguiment del comitè de sequera i ha explicat que l’activació del pla en aquesta fase no contempla restriccions als usuaris ni té cap afectació en l’explotació i el servei que ofereix el Consorci.

Alginet assegura que “la situació actual és de prealerta, hem d’estar atents als indicadors hidrològics i a la seua evolució. Els nivells del pantà de Mequinensa registren per aquesta època de l’any, mínims històrics, tot i que el subministrament del CAT als seus consorciats està garantit, la situació és inèdita. Cal que entre tots i totes fem un esforç per un ús responsable i sostenible de l’aigua. És crucial que cadascun de nosaltres assumisca la responsabilitat de conservar l’aigua i reduir el consum en totes les àrees de la vida quotidiana”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

27 + = 34

Últimes notícies