HomeTerres de l'EbreEl COPATE i els consells comarcals ebrencs signen el Pacte per...

El COPATE i els consells comarcals ebrencs signen el Pacte per a l’Adaptació al Canvi Climàtic

TERRES DE L’EBRE // El president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE),  Joan Alginet; i els presidents i presidentes dels quatre consells comarcals ebrencs van  signar ahir el Pacte per a l’Adaptació al Canvi Climàtic. Un document de compromís  d’adopció de mesures que contribueixen a identificar factors que determinen la  vulnerabilitat de les activitats econòmiques i dels territoris on es duen a terme;  fomentar la gestió sostenible dels recursos (aigua, energia, sòl…) i incorporar  l’adaptació al canvi climàtic en l’estructura de l’entitat, entre altres actuacions. La  signatura es va dur a terme durant la jornada telemàtica de tancament del projecte  Life Clinomics.  

“L’adaptació al canvi climàtic és el principal recurs que tenen els agents que  actuen en un territori per disminuir-ne la vulnerabilitat i això es concreta en  estratègies, plans d’acció i processos de governança”, ha manifestat el president  del COPATE, Joan Alginet, que ha destacat també la feina realitzada a través del Life  Clinomics, un programa finançat amb fons europeus i que ha estat coordinat per la  Diputació de Barcelona, ens gestor de la Reserva de la Biosfera del Montseny, i del  qual el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i el  Consell Comarcal de l’Alt Penedès han estat socis. 

Durant la jornada de tancament del Life Clinomics es van presentar els resultats del  projecte i es van presentar les actuacions que s’han posat en marxa: l’Observatori de  la Sequera i la cria de la llavor d’ostra al Delta. Pel que fa al tancament de la jornada  telemàtica va anar a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí  Llauradó.  

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies

-->