HomeSocietatEl COPATE introdueix el sistema de recollida de residus porta a porta...

El COPATE introdueix el sistema de recollida de residus porta a porta al sector de la restauració

Després de la implantació del porta a porta a Paüls i Benifallet i de l’ampliació de la recollida de la fracció orgànica a Alcanar-Platja i les urbanitzacions de l’Ametlla de Mar, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), preveu introduir al programa un porta a port destinat al servei de la restauració.

En una primera fase el servei s’implantarà, en 250 establiments, els municipis on es distribuiran cubells de diferents capacitats (d’entre 120 i 1.000 litres) en funció de les necessitats de cada gran productor, són Sant Jaume d’Enveja, l’Aldea, Alcanar, l’Ampolla, Amposta, el Perelló, la Ràpita i Camarles.

El nou servei de recollida permetrà millorar la taxa de recuperació de la fracció orgànica, tant en quantitat com en qualitat. Així es reduiran els impropis i es facilitarà l’accés a la recollida selectiva al sector de la restauració oferint-los un servei adaptat a les seues necessitats. A més, els cubells subministrats als grans productors portaran un xip, la qual cosa permetrà identificar l’usuari. D’esta manera es promou la corresponsabilitat, es garanteix el control d’ús i es pot permetre l’establiment de sistemes fiscals que introduïsquen el pagament per generació. La previsió és que es puga iniciar la ruta esta tardor.

El president del COPATE, Xavier Faura ha explicat que “l’objectiu d’este nou servei és facilitar als grans productors la recollida de la fracció orgànica. Volem aconseguir més quantitat i qualitat, és a dir, reduir la taxa d’impropis la qual cosa ens permetrà incrementar l’import de retorn del cànon de residus”.

L’actuació està subvencionada parcialment per l’Agència de Residus de Catalunya, amb un cost previst de 236.391,94 euros (incloent-hi el vehicle exclusiu de grans productors, el sistema d’identificació d’usuari, la campanya de sensibilització i els cubells dels grans productors) i amb un finançament atorgat de 74.713 euros.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + = 4

Últimes notícies