HomeSense categoriaEl CSN amonesta els operadors de la nuclear d'Ascó per modificar els...

El CSN amonesta els operadors de la nuclear d’Ascó per modificar els centres d’emergència sense autorització

RIBERA D’EBRE // El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha amonestat els operadors de la central nuclear d’Ascó per canviar la ubicació d’un centre d’emergència, el punt de reunió del parc de bombers de la planta, sense sol·licitar la corresponent autorització per modificar el Pla d’Emergències Interior (PEI) de la nuclear. El CSN adverteix que s’ha incomplert la condició 3 de les autoritzacions de l’explotació de les unitats Ascó I i Ascó II i requereix a l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) un informe amb les mesures correctores que hagi adoptat o preveu adoptar per evitar “que es repeteixi un nou incompliment com el que s’ha detectat”. D’altra banda, el CSN ha autoritzat tres canvis en les especificacions tècniques de funcionament de Vandellòs II. 

El Consell de Seguretat Nuclear ha informat favorablement de la proposta de canvi de les ETF (Especificacions Tècniques de Funcionament) de la nuclear Vandellòs II. Es permet actualitzar la normativa de referència corresponent a les proves de la unitat de filtratge de l’aire i el sistema de ventilació de la sala de control, i dels sistemes de filtratge d’emergència de l’edifici de combustible i de l’edifici auxiliar. S’inclourà la versió de l’estàndard ASME N510-1989, en lloc de l’edició de 1975 que s’especifica actualment. 

El ple del CSN revisarà el procediment tècnic intern amb què s’estableix l’actuació del Consell en cas de detectar material radioactiu en metalls destinats al reciclatge.

 

Notícies relacionades

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 75

Últimes notícies