El 2 de febrer començarà al Parlament de Catalunya el debat de proposició de llei presentada pels Comuns i la CUP i validada a més per un grup de diputats d’ERC i Junts, que planteja abolir les modalitats bous capllaçats, embolats i els bous a la mar. En total hi prendran part 89 ponents.
El pla de treball acordat establix que les reunions seran en divendres, cada 15 dies. Cada jornada hi haurà sis compareixences de les 89 aprovades. El temps estimat de les intervencions serà de 15 minuts, i després intervindran els grups parlamentaris.
Entre les compareixences aprovades per a donar la seua opinió en la ponència de la llei hi ha un total de 22 alcaldes de les Terres de l’Ebre, tres presidents d’Entitats Municipals Descentralitzades, un representant de l’Associació de Municipis de Catalunya i un altre de la Federació de Municipis de Catalunya, els presidents dels consells comarcals del Baix Ebre, Montsià i Terra Alta, 8 persones del col·lectiu veterinari, 8 representants de la Generalitat i del Govern central i completen el llistat els representants de les entitats protaurines i antitaurines.
D’altra banda, el diputat del grup socialista, Joaquim Paladella, serà l’únic portaveu titular del territori a la ponència. Junts ha triat la membre de la sectorial de benestar animal, la diputada de l’Alt Penedès Ester Vallès (tot i que no es descarten intervencions puntuals de les dues diputades ebrenques), i ERC ha optat pel sabadellenc i exconseller de Territori, Juli Fernàndez.
Les ponències s’estructuraran en quatre blocs diferents. Començaran amb les compareixences de les persones que van promoure la Llei de protecció dels animals i el manual de bones pràctiques d’espectacles taurins, després compareixeran veterinaris i tècnics, en tercer lloc les associacions taurines i els animalistes i finalment els alcaldes i representants polítics.
Les compareixences seran presencials, telemàtiques o per escrit, segons el criteri de cada ponent.