HomeSense categoriaEl Departament d'Acció Climàtica destina 1,7 MEUR en combatre les plagues de...

El Departament d’Acció Climàtica destina 1,7 MEUR en combatre les plagues de les plantes

TERRES DE L’EBRE // El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha fet un pagament d’1,7 milions d’euros (MEUR) repartits entre 99 Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) per a la prestació de serveis d’assessorament tècnic per prevenir o lluitar contra plagues, malalties i males herbes. D’esta forma, el Govern vol apostar pel foment de sistemes de lluita alternatius en matèria de sanitat vegetal. Paral·lelament, este abril també es va publicar la concessió d’1,9 MEUR de subvenció per a actuacions que s’estan realitzant durant aquest 2021 amb un increment de 100.000 euros respecte a la convocatòria de l’any passat.

Les ADV són entitats privades sense ànim de lucre que agrupen persones agricultores i que tenen com a objecte col·laborar amb l’administració per lluitar de forma col·lectiva contra les malalties dels vegetals. Això ho fan d’acord amb els principis de la Gestió Integrada de Plagues i la utilització racional dels productes fitosanitaris i a través d’un programa d’actuació i la contractació de personal tècnic especialitzat.

Actualment, hi ha registrades 118 ADV amb 177 tècnics que assessoren prop de 23.000 agricultors, cosa que representa el 35% dels declarants de la DUN l’any 2020, i 216.640 ha dels principals cultius, és a dir, el 29% dels conreus més importants: arròs, cereals i farratgeres, vinya, fruiters, olivera, fruiters de closca, cítrics, hortalisses, plantes ornamentals i vivers. 

Així doncs, el foment de les ADV és una de les “prioritats” del departament, ja ofereixen l’especialització que requereix la protecció vegetal, amb la introducció constant de noves plagues foranes i la restricció europea d’ús dels productes fitosanitaris. 

Pel que fa al repartiment del nou paquet d’ajudes – d’un total d’1.714.942 euros -, i per territoris, 461.748 euros aniran destinats a Barcelona, 332.294 euros a Girona, 622.700 a Lleida i 132. 600 a les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + = 9

Últimes notícies