HomeSocietatEl Departament d'Agricultura publica les bases dels ajuts de suport a l'assessorament...

El Departament d’Agricultura publica les bases dels ajuts de suport a l’assessorament en fertilització sostenible

CATALUNYA // El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha publicat avui les bases reguladores dels ajuts de minimis al sector agrícola per a l’assessorament i suport tècnic en matèria de fertilització sostenible per a la campanya 2020. Aquests Ordre d’ajuts, dotada amb 500.000 €, facilitarà que les explotacions agràries puguin rebre un servei d’assessorament en fertilització qualificat en afavorir el manteniment de personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

L’entrada en vigor del Decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes, el juliol de 2019, i l’aprovació del Programa d’actuació a les zones vulnerables en relació amb la contaminació per nitrats que procedeixen de fonts agràries introdueixen la necessitat d’incorporar personal assessor en fertilització perquè orienti a l’agricultor/a en la presa de decisions sobre la millor utilització d’aquests recursos. Disposar de suport tècnic és clau amb vistes a una aplicació més eficient dels adobs, a un menor impacte ambiental i a la reducció dels costos de producció. Cal recordar que la fertilització dels cultius pot arribar a suposar una quarta part dels costos directes de les explotacions. L’assessorament en fertilització als agricultors és un eina clau per assolir la tecnificació del sector en matèria de fertilització i per arribar els objectius del Decret de millora de qualitat dels sòls i les aigües.

Aquest ajut té per objecte subvencionar el cost del servei en matèria d’assessorament en fertilització, i en poden ser beneficiàries les persones titulars d’explotacions agrícoles de Catalunya que acreditin disposar d’aquest servei. Són persones sol·licitants i perceptores d’aquests ajuts les persones professionals autònomes, les persones jurídiques, les entitats associatives, les cooperatives agràries, les societats agràries de transformació, les organitzacions de persones productores o les organitzacions professionals agràries.

Les persones sol·licitants i perceptores han d’haver realitzat la comunicació prèvia de persona assessora en fertilització, o tenir contractats o contractar els serveis de personal tècnic que ho hagi fet. A més, hauran d’haver assessorat un mínim de 30 persones agricultores durant el període especificat a la convocatòria. El personal tècnic haurà de fer planificació de la fertilització per a tots els cultius i superfícies de conreu fertilitzables de les quals la persona beneficiària és titular.

El termini de presentació de sol·licituds s’indicarà a la resolució de la convocatòria d’ajuts corresponent que es publicarà en breu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 7

Últimes notícies