HomeSense categoriaEl Departament d'Empresa i Treball aprova el calendari de festius amb obertura...

El Departament d’Empresa i Treball aprova el calendari de festius amb obertura comercial per al 2022 i 2023

TERRES DE L’EBRE // El DOGC ha publicat els calendaris de festius autoritzats per als dos pròxims anys d’acord amb la proposta del Consell Assessor de la Generalitat en matèria de Comerç.

El Departament d’Empresa i Treball estableix 8 dels 10 festius d’obertura comercial autoritzada, que l’any 2022 seran els dies 2 i 9 de gener, 6 i 26 de juny, 15 d’agost, i 6, 8 i 18 de desembre.

Els ajuntaments han de fixar els dos dies restants; en cas de no fer-ho el calendari es completarà amb els dies 27 de novembre i 11 de desembre. L’òrgan assessor compta amb representants de les principals entitats i associacions del sector, organitzacions empresarials, entitats municipalistes, sindicats, Cambres, associacions de consumidors, i experts.

Pel que fa al 2023, els comerços podran obrir els dies 8 de gener, 25 de juny, 12 d’octubre, 26 de novembre, i 6, 8, 17 i 24 de desembre. Els dies 3 i 10 de desembre seran les dates supletòries per completar els 10 dies del calendari de festius de l’any 2023.

D’acord amb la normativa que regula els horaris comercials, els ajuntaments poden modificar fins a dos dels vuit festius aprovats, i han d’afegir dos dies festius més al calendari comercial —fins a completar els deu—, en funció del màxim aprofitament comercial i d’acord amb els comerciants.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

73 + = 82

Últimes notícies