HomeEconomiaEl Departament d'Empresa i Treball obre una nova línia d'ajuts directes per...

El Departament d’Empresa i Treball obre una nova línia d’ajuts directes per a l’oci nocturn

El Departament d’Empresa i Treball ha obert una nova línia d’ajuts directes adreçats a autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn. Es podran demanar a partir de demà dimarts, a les 9 del matí, a través de Canal Empresa.

Els ajuts seran d’entre 15.000 euros i fins a 120.000 euros, depenent del nombre de treballadors i l’aforament del local. Es tracta de la cinquena línia d’ajuts extraordinaris que el Govern destina específicament a l’oci nocturn, tancat des del passat 24 de desembre. La línia compta amb una dotació de 20 milions d’euros, que se sumen als més de 40 milions d’euros atorgats, prèviament, en ajuts específics al sector.

Este dilluns s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria d’esta línia d’ajuts per a l’oci nocturn. S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn, incloent-hi discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacle, bars musicals, karaokes, i discoteques de joventut.

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, d’entre 15.000 i 120.000 euros, en funció de les dimensions i el nombre de treballadors. Així els establiments de menys de 10 treballadors rebran un ajut de fins a 15.000 euros; els establiments de 10 o més treballadors i aforament inferior a 1.300 persones fins a 50.000 euros; i els establiments de 10 o més treballadors i aforament igual o superior a 1.300 persones, fins a 120.000 euros.

La presentació de les sol·licituds es farà temàticament a través de Canal Empresa, omplint el model formalitzat, disponible a Canal Empresa, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), o del Departament d’Empresa i Treball. Per agilitar la tramitació, el procediment inclou una declaració responsable, on els sol·licitants acreditaran que compleixen els requisits.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha concedit l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Estos ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics o privats ja sol·licitats o atorgats.

El tràmit per sol·licitar-lo serà telemàtic i finalitzarà el 4 de febrer a les 2 del migdia.

40 milions des de l’inici de la pandèmia

Es tracta de la cinquena línia específicament adreçada a l’oci nocturn que posa en marxa el Departament d’Empresa i Treball des de l’inici de la pandèmia. Fins ara, amb les quatre línies de subvenció prèvies, Empresa i Treball ja ha destinat més de 40 milions d’euros a l’oci nocturn. En concret, entre les quatre línies, s’ha atorgat un total de 3.103 subvencions.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 44

Últimes notícies

-->