HomeSense categoriaEl festival A Cel Obert obre les portes a nous espais...

El festival A Cel Obert obre les portes a nous espais i a noves disciplines

El Festival d’Art Efímer A Cel Obert de Tortosa engegarà el pròxim cap de setmana, del 4 al 6 d’octubre, la seua sisena edició amb una novetat destacada. En el marc del festival es posarà en marxa la secció A Cel Cobert, una proposta amb què l’organització vol obrir nous espais d’interès patrimonial al públic, per a donar cabuda a noves disciplines, com la dansa, la música contemporània, projeccions audiovisuals o obres efímeres amb formats diferents dels que hi acostumen a instal·lar. “Hi ha molts espais d’interès històric i patrimonial per a descobrir a la ciutat, i una manera de no quedar-nos estancats amb el festival és obrir-los al públic a  través de diferents disciplines”, ha explicat la directora del festival, Cristina Bestratén. 

En esta ocasió la nova secció permetrà gaudir de la Cripta de l’Església de la Reparació, que acollirà l’espectacle de dansa contemporània Àer, de Laia Santanach, que replanteja la dansa tradicional popular del contrapàs i la seua música des d’una mirada actual. A diferència de la resta d’espais, este s’obrirà divendres, 4 d’octubre, a les 21.30 h, però les entrades es van esgotar ràpidament. Per això van decidir obrir-ne un segon passi a les 22.30 h. 

 

Instal·lacions artístiques

En esta sisena edició les instal·lacions estan inspirades en la temàtica de la passió. “Dona lloc a moltes interpretacions, des del deliri, rauxa, patiment, angoixa o erotisme. Totes les connotacions seran presents en estes deu intervencions”, destacava la directora. De les deu instal·lacions, vuit formen part del nucli històric de la ciutat de Tortosa – amb la recuperació del Palau Episcopal – i dos, de l’EMD de Jesús, que ha guanyat l’espai del Pati del Convent de les Carmelites Descalces, que fins ara no admetia visites. A més, tant dissabte com diumenge a les 11 h es duran a terme visites guiades a l’edifici, de la mà de l’historiador Hilari Muñoz, així com al claustre de l’edifici de la Immaculada Espai Immart. 

Entre la desena de propostes, la del Pati del Museu de Tortosa estarà reservada a la instal·lació col·laborativa dels més de 5.000 alumnes d’onze centres educatius d’infantil, primària, secundària i batxillerat. En el seu cas tindran el privilegi de realitzar una visita exclusiva a totes les intervencions divendres al matí. 

La resta d’espais són el Pati del Palau Montagut, el Passatge Franquet, el Pati Monestir de la Puríssima Concepció Victòria, el Pati del Convent de Sant Joan de Jerusalem, el Pati de Sant Jaume i Sant Maties i el Pati de Sant Jordi i Sant Domènec. Es podran visitar divendres, 4 d’octubre, de les 17.30 h a les 22 h; dissabte, de les 10.30 h a les 14 h i de 17.30 h a 22 h; i, finalment, diumenge, 6 d’octubre, de 10.30 h a 14 h i de 17.30 h a 19.30 h. 

La inauguració de la sisena edició tindrà lloc divendres a les 19 h al Museu de Tortosa que, en acabar, donarà pas a una visita guiada a tots els espais. I diumenge a les 12.30 h, també al museu, tindrà lloc el lliurament dels 3 premis, el que atorga la ciutadania, el que escullen els xiquets i xiquetes menors de 16 anys i el del jurat. L’escollit per este últim, format per Pep Quílez, Laia Beltran, Teresa Arnal i Maria Bernad, serà convidat a realitzar un projecte d’art efímer en un altre festival, subvencionat pel Projecte Transefímers de la Xarxa Transversal.

 

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 16

Últimes notícies