El Festival Deltebre Dansa arriba a la seua 18 edició amb convidats destacats com Akram Khan, Wim Vandekeybus, Jasmin Vardimon i Lali Ayguadé. L’esdeveniment tindrà lloc entre els pròxims 3 i 16 de juliol.
Com a novetat d’esta edició, el coreògraf i ballarí Akram Khan impartirà un itinerari monogràfic al llarg de la primera setmana per a només 30 ballarins, amb les inscripcions ja exhaurides.
Segons l’organització, està previst que més de 150 ballarins de més d’una cinquantena de nacionalitats es desplacen fins al delta de l’Ebre per rebre formació de referents de la dansa i del circ contemporanis. Amb el lema ‘Movement matters‘, el certamen dirigit pel ballarí i coreògraf Roberto Olivan vol subratllar la importància dels petits gestos i apel·lar a la funció reivindicativa de la creació artística. També crida a la responsabilitat individual i convidar a actuar davant les desigualtats socials i problemes ambientals.
El festival fomenta la descentralització cultural i la difusió del talent autòcton, programant espectacles de professors, creadors i artistes catalans. S’articula en tres eixos principals: la formació per a professionals, la programació artística i el retorn social. Com en les edicions anteriors, organitza tres itineraris formatius.
La programació artística en esta edició proposa una oferta d’espectacles d’avantguarda i qualitat. Alguns dels que s’hi podran veure seran ‘Yokai Kemame‘, de la companyia francesa de circ Defracto; ‘Epic Dermis’, de la companyia de dansa contemporània d’Alemanya Cooperativa Maura Morales; GOLD de la companyia de dansa catalana; ‘RE.’ de la companyia catalana Nadine Gerspacher; VoloV del Col·lectiu TQM, també catalans.
També cal destacar la 8a edició de la Nit Solidària i del Circ – el 6 juliol- on, un any més, es farà la recollida d’aliments i productes de primera necessitat per a repartir entre les persones més necessitades a través d’organitzacions sense ànim de lucre del municipi.
El divendres 14 de juliol, per segon any consecutiu, tindrà lloc l’Open Night Stage. El Festival obre l’escenari a la improvisació i a l’exaltació de l’art urbà al més pur estil de les ‘batalles de gall hip–hoperes‘ però sense la part competitiva. Actuacions improvisades per alguns dels millors ballarins que existeixen actualment.