HomeCulturaEl Festival Toca’m de Tortosa se suma als actes commemoratius de l’Any...

El Festival Toca’m de Tortosa se suma als actes commemoratius de l’Any Alícia de Larrocha

El Festival Toca’m de Tortosa, organitzat per l’Associació Cor LaBinota, s’ha volgut sumar enguany als actes de l’Any Alícia de Larrocha, en commemoració del centenari del naixement de la pianista catalana. Manel Miró, coorganitzador del Festival Toca’m, ha explicat que “no volíem deixar passar l’oportunitat des de les Terres de l’Ebre de fer un reconeixement a aquesta gran pianista, una de les millors del segle XX, però molt desconeguda injustament fora del circuit de la música clàssica“.

El festival hi dedicarà el concert inaugural Per a Alícia, que tindrà lloc el dia 5 de maig, a les 20 hores, a l’absis de la catedral de Tortosa. L’actuació anirà a càrrec de l’artista Alba Ventura, que interpretarà peces emblemàtiques del repertori de la pianista homenatjada a la qual va tindre de professora en els seus inicis al piano. L’acte inaugural no serà l’únic dedicat a Larrocha, sinó que s’hi han previst dues activitats més. La inauguració la mateixa tarda, a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa de l’exposició Alícia de Larrocha, a càrrec de la filla de la prestigiosa pianista, Alícia Torra, seguida d’una conferència on Torra explicarà la vessant més personal de la seva mare.

Alícia de Larrocha és considerada una de les pianistes més rellevants del segle XX. Al llarg dels seus 74 anys de trajectòria artística va fer més de 4.000 concerts i recitals a les sales més importants i amb les orquestres i directors de més prestigi. Se la considera una de les principals ambaixadores arreu dels cinc continents de la música de compositors catalans i espanyols.

La coorganitzadora del festival tortosí Toca’m, Maria Lombarte, ha explicat que ja tenen molt avançat el programa de l’edició d’enguany “i com l’any passat, comptarà amb músics i artistes de renom dins del món pianístic, però també posarem els pianos al carrer, a l’abast d’estudiants de música i dels vianants, amb nocions de música o sense, i els portarem als hospitals i geriàtrics…“. I és que els organitzadors del Toca’m es volen mantenir fidels a la línia encetada ara fa tres anys, “volem que sigui molt més que un festival de piano al carrer, treballem perquè sigui l’eina que apropi la música d’aquest instrument a tots els públics i en combinació amb altres disciplines. I volem fer-ho des de llocs emblemàtics i importants des del punt de vista patrimonial, perquè el Toca’m també esdevingui un revulsiu turístic per a la nostra ciutat“, apunten els dos coorganitzadors.

L’edició d’enguany tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de maig en diferents indrets de la ciutat de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

40 + = 41

Últimes notícies