HomeCulturaEl fotògraf Xavi Bou converteix el vol dels ocells en art, a...

El fotògraf Xavi Bou converteix el vol dels ocells en art, a La Façana de Lo Pati

Ja des de petit, Xavi Bou va desenvolupar la passió per la natura, la fotografia i l’art. I aquestes tres àrees el van portar a indagar en la tècnica de les ornitografies, és a dir, la fotografia inspirada pels patrons invisibles rastrejats pels ocells en vol. “La meva intenció és captar la bellesa del vol de l’ocell en un sol moment, fent visible l’invisible. Les ornitografies s’allunyen de la pràctica purament científica de la cronofotografia que els fotògrafs del segle XIX Eadward Muybridge i Étienne Julies Marey van desenvolupar. És l’equilibri entre l’art i la ciència, un projecte de descobriment naturalista i, al mateix temps, un exercici de poesia visual”, explica l’artista.

Entre el 21 març i el diumenge 20 de maig, les seves creacions es podran veure a La Façana de Lo Pati, la pantalla situada a l’exterior de l’edifici del centre d’art ubicat a la plaça Mari Cordà d’Amposta. Es tracta de dos peces audiovisuals, la primera de les quals porta per títol Murmurations (2’36’’) i es recrea en els grans grups d’estornells i la seva interacció amb els falcons, que com si fossin escultors van modelant aquestes estructures efímeres que es formen a l’aire. La segona proposta es titula Ornitographies (3’16’’) amb una selecció d’imatges del vol dels ocells amb geometries perfectes, línies subtils, traços continus i suaus.

La proposta forma part del cicle Miratges, comissariat per Irma Vilà i Òdena, i que durant tot el 2023 mostrarà el treball de sis artistes digitals que a través de la creació i la manipulació d’imatges (reals, processades o sintètiques) reflexionaran al voltant de la representació del paisatge.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

69 + = 75

Últimes notícies