HomeMedi AmbientEl GEPEC denuncia l’impacte ambiental de la construcció d'una zona d'aparcament a...

El GEPEC denuncia l’impacte ambiental de la construcció d’una zona d’aparcament a la Platja de la Marquesa

El GEPEC-EdC ha denunciat a les administracions públiques l’impacte ambiental d’un pàrquing en construcció ubicat a la Platja de la Marquesa, dins del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

El pàrquing s’ubica dins el Parc Natural, justament en zona i època de nidificació d’aus, amb la qual cosa, els ecologistes consideren que tindria un impacte negatiu sobre el medi. Este aparcament tindran una extensió de gairebé una hectàrea, amb capacitat per a 400 vehicles. El pàrquing també comptaria amb serveis i enllumenat.

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya consideren que
“la construcció d’este pàrquing suposa un greu problema ambiental, ja que es troba en un indret singular: dins del Parc Natural, zona protegida per Xarxa Natura 2000 i per tant zona d’especial protecció per a les aus”.

Per este motiu, l’entitat ecologista GEPEC-EdC ha denunciat esta situació a les diferents administracions públiques implicades com són el Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Servei Provincial a Tarragona del Ministeri per la Transició Ecològica, el Repte Demogràfic, l’Ajuntament de Deltebre, la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, exigint que es paren les obres i es reconsidere la ubicació de l’aparcament pels impactes que aquestes estan provocant.

Des de l’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans, exigeixen la paralització immediata de les obres de l’aparcament a la platja de la Marquesa i demanen “informació sobre quines administracions han permès aquesta greu actuació”. També insisteixen en “la necessitat urgent de regular els aparcaments i accessos de vehicles a les zones naturals, però de manera planificada per evitar impactes negatius en el medi ambient i la biodiversitat, situant-los en espais de menor interès ecològic i de menys impacte ambiental”.

Finalment, han informat que des de GEPEC-EdC “estudiem prendre les mesures oportunes per tal que es depuren responsabilitats dels impactes que s’estan creant sobre l’espai protegit i sobre la fauna i la flora”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies