HomeSense categoriaEl GEPEC-EdC ha realitzat una plantada de tamarius i neteja de l'espai...

El GEPEC-EdC ha realitzat una plantada de tamarius i neteja de l’espai a la zona del Goleró a l’Ampolla

BAIX EBRE // En el marc del Projecte LIBERA, s’ha realitzat a la zona del Goleró una acció de plantada de tamarius i neteja de l’espai amb l’objectiu de millorar l’entorn natural. En l’activitat, organitzada pel GEPEC-EdC i amb el suport de l’Ajuntament de l’Ampolla i la col·laboració de l’Associació Cultural Sant Jordi de l’Ampolla, hi han participat alumnes de l’escola Mediterrani de l’Ampolla i estudiants de l’Escola Agrària d’Amposta.

L’alumnat de l’Escola Agrària d’Amposta va estar custodiant i fent créixer les estaques de tamariu que es van preparar el passat mes de desembre de 2020 a la platja de l’Arenal. Este mes d’abril, un cop els tamarius han estat arrelats i ha arribat la primavera, han estat plantats entre la bassa de les Olles i el Goleró, per tal que fixen la sorra de les dunes quan es facen grans. Esta acció ajudarà a disminuir els efectes dels temporals a la platja i s’espera que ajude a mantenir la sorra a la duna. Els darrers temporals ja han fet retrocedir la platja a l’inici de la zona de l’Arenal, i afegint plantació es busca minimitzar este tipus d’efectes.

Els alumnes de l’escola Mediterrani de l’Ampolla han col·laborat en la plantació, han après què és un tamariu i la importància de les accions que s’estan realitzant en este espai tan especial i sensible.

Les actuacions també pretenen treure brossa de l’entorn natural, especialment en zones litorals on l’efecte de les onades acumula residus i perjudica la fauna i la flora. Amb la recollida de brossa per part de l’alumnat de l’escola de la nostra població, l’organització ha volgut visibilitzar la problemàtica entre el col·lectiu més jove del municipi i ha aconseguit conscienciar-lo de la importància de tenir cura de la natura. Des del GEPEC-EdC i l’Ajuntament de l’Ampolla han volgut fer una crida «perquè entre tothom sumem esforços». Esta iniciativa, finançada per les Ayudas para el Apadrinamiento de un Espacio Natural de Seo/Birdlife i Ecoembes, és “un crit a l’acció perquè, entre tots, puguem alliberar molta més vida a favor de la biodiversitat” han assenyalat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 48

Últimes notícies