HomeSense categoriaNomen Foods inverteix 3 MEUR en la construcció d'una planta de vasets...

Nomen Foods inverteix 3 MEUR en la construcció d’una planta de vasets d’arròs i plats preparats a Deltebre

BAIX EBRE // L’empresa arrossera Nomen Foods inverteix a Deltebre 3 milions d’euros en la construcció d’una nova planta per a productes alimentaris de cinquena gamma i ‘ready to eat’, com vasets d’arròs d’alta qualitat totalment reciclables i plats preparats. Durant aquesta primavera s’ha completat la primera fase del projecte amb l’edificació d’una nau de 1.700 metres quadrats als mateixos terrenys de l’actual fàbrica a Deltebre, que permetrà ampliar el sostre de les instal·lacions dels 22.350 metres quadrats actuals als 24.050. La previsió és inaugurar-la a finals d’aquest 2021. Amb una capacitat de producció inicial de 8 milions de vasets anuals, l’empresa subratlla que seran les instal·lacions sostenibles més grans d’Europa en aquest sector concret.

El comunicat corporatiu recorda que, fins aquests moments, la producció d’aquests plats de cinquena gamma estava externalitzada. Duran l’exercici passat, van arribar a elaborar-ne mig milió de quilos. Els productes preparats a la nova planta aniran destinats al mercat estatal i, posteriorment, també a la Unió Europea en el marc del pla d’expansió anunciat el mes de febrer passat. L’empresa vol apostar per elaborar productes basats en les noves tendències d’alimentació saludable i en el concepte de ‘convenience‘, pensat per donar solucions de menjar per consumir en qualsevol moment i lloc.

La nova planta, segons el CEO de Nomen Foods, Enric Batlle, “suposarà un gran pas en el nostre compromís per la sostenibilitat i en la nostra ambició per ser l’arrossera més respectuosa amb el medi ambient”. En aquesta línia, Batlle ha apuntat que el projecte impulsa la seva lluita contra el canvi climàtic, que també intentaran potenciar amb l’aposta per l’arròs ecològic.

Des del punt de vista tècnic, la nova planta es projecta com a “100% sostenible”. D’una banda, està previst que cobreixi les seves necessitats elèctriques amb plaques fotovoltaiques d’última generació a la teulada –que aportaran un 40% de l’electricitat, aconseguint el 60% restant de la xarxa amb el certificat Green Energy- i amb la recirculació de vapor gràcies a una “central tèrmica”.

Disposarà de circuits tancats de refredament i d’escalfament en les operacions de tractament tèrmic i s’aprofitaran les energies residuals en diferents punts de la planta per estalviar en els processos de generació. Això permetrà recuperar la pràctica totalitat dels condensats del vapor generat en una caldera de 1.050 W de potència per aprofitar la seva energia tèrmica i evitar vessaments. S’instal·laran també equipaments màximament eficients, il·luminació LED i variadors de freqüència en diferents motors.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies