HomeMedi AmbientEl GEPEC-EdC i la Plataforma Tivissa Sud organitzen una paradeta al Mercat...

El GEPEC-EdC i la Plataforma Tivissa Sud organitzen una paradeta al Mercat de Tivissa per informar sobre la problemàtica de les energies renovables

A Tivissa, des de fa poc més d’un any, s’han presentat diversos projectes d’energies renovables insostenibles. Actualment, un total de 26 projectes se situen al terme de Tivissa: 20 d’energia eòlica i 6 d’energia fotovoltaica. Aquests projectes es troben en fase de consulta, tot i que alguns ja han passat la Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat de Catalunya, és a dir, la primera fase.

Des del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) i la Plataforma Tivissa Sud, organitzen una paradeta al mercat de Tivissa el dia 13 de juliol per explicar la situació a Catalunya pel que fa a les energies renovables, resoldran els dubtes de les persones que s’hi acostin, i es podrà signar el manifest promogut per Ecologistes de Catalunya “Per un model energètic sostenible a Catalunya”.

El mateix dimarts 13 de juliol, a la paradeta del mercat, es realitzarà un taller gratuït de xapes, on cadascú podrà crear la seva xapa personalitzada amb el seu reclam per defensar el territori. També s’informarà sobre els valors de la pedra seca a Tivissa.

Les energies renovables, al terme de Tivissa

Al terme de Tivissa és on més projectes eòlics s’han presentat. Els 26 projectes d’energies renovables projectats, la majoria situats al sud del municipi, afectaran molt l’equilibri del seu ecosistema i als habitants de la zona. És per això que, diverses entitats veïnals (Associació Muntanya Baixa de Tivissa (AMBT), Plataforma Tivissa Sud (PTS); Associació Cultural amb Respecte per la Natura (ACARN)) i l’entitat ecologista GEPEC-EdC, han presentat al·legacions a tots els projectes del terme per tal d’aturar-los. El GEPEC-EdC, ha donat suport a les plataformes ebrenques per presentar aquestes al·legacions.

Des de la Ponència Ambiental d’Energies renovables de Catalunya, els arguments en contra dels projectes presentats per les entitats veïnals i pel GEPEC-EdC han estat tinguts en compte, i han servit per desestimar alguns d’aquests projectes insostenibles d’energies renovables.

Cal destacar que, ni les entitats ni el GEPEC-EdC estan en contra de la necessària transició energètica cap a les energies renovables, però assenyalen que cal que aquesta estigui ben planificada i que sigui justa, democràtica i sostenible. El model actual destrueix el paisatge, la biodiversitat, i hipoteca el futur del territori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 37 = 46

Últimes notícies