HomeMedi AmbientEl GEPEC organitza una jornada amb format telemàtic per preservar els oliverars...

El GEPEC organitza una jornada amb format telemàtic per preservar els oliverars del Montsià

El GEPEC-EdC organitza el pròxim dijous 13 de maig una jornada sobre ‘El cultiu de l’olivera al Montsià: oportunitats de producció d’oli amb valor afegit’.

La presentació de la jornada anirà a càrrec de Xavi Jiménez, membre l’organització i es dividirà amb dos blocs d’una hora. El primer a les 18:10 h i amb format telemàtic, s’exposaran casos d’èxit en la gestió d’oliverars; Olivar de muntanya i biodiversitat: l’oli de Trenca a les Garrigues, amb Damià Sánchez i Xavier Sucarrats, i a les 19:10 h es presentarà i debatrà la iniciativa que es proposa pel Montsià: custòdia i oliveres monumentals: una oportunitat per protegir les oliveres, la biodiversitat i el paisatge i revitalitzar l’activitat agrària amb Xavi Jiménez.

D’esta forma el GEPEC-EdC comença a desenvolupar una iniciativa de custòdia per preservar els oliverars del Montsià, revalorar-los i dinamitzar-hi la producció d’oli.

Actualment a la comarca del Montsià es detecta un creixent abandonament dels oliverars centenaris i monumentals i una manca de relleu que posa en perill, entre d’altres, un paisatge emblemàtic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 23

Últimes notícies