HomeMedi AmbientEl GEPEC organitza una jornada amb format telemàtic per preservar els oliverars...

El GEPEC organitza una jornada amb format telemàtic per preservar els oliverars del Montsià

El GEPEC-EdC organitza el pròxim dijous 13 de maig una jornada sobre ‘El cultiu de l’olivera al Montsià: oportunitats de producció d’oli amb valor afegit’.

La presentació de la jornada anirà a càrrec de Xavi Jiménez, membre l’organització i es dividirà amb dos blocs d’una hora. El primer a les 18:10 h i amb format telemàtic, s’exposaran casos d’èxit en la gestió d’oliverars; Olivar de muntanya i biodiversitat: l’oli de Trenca a les Garrigues, amb Damià Sánchez i Xavier Sucarrats, i a les 19:10 h es presentarà i debatrà la iniciativa que es proposa pel Montsià: custòdia i oliveres monumentals: una oportunitat per protegir les oliveres, la biodiversitat i el paisatge i revitalitzar l’activitat agrària amb Xavi Jiménez.

D’esta forma el GEPEC-EdC comença a desenvolupar una iniciativa de custòdia per preservar els oliverars del Montsià, revalorar-los i dinamitzar-hi la producció d’oli.

Actualment a la comarca del Montsià es detecta un creixent abandonament dels oliverars centenaris i monumentals i una manca de relleu que posa en perill, entre d’altres, un paisatge emblemàtic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 67 = 71

Últimes notícies