HomeSense categoriaEl Pla Educatiu d’Entorn d’Amposta destina prop de 30.000 euros a activitats...

El Pla Educatiu d’Entorn d’Amposta destina prop de 30.000 euros a activitats educatives

MONTSIÀ // Tallers d’estudi assistit, connectivitat per a l’alumnat de grups confinats o tallers per a gestionar el dol. Són algunes de les activitats educatives que s’estan realitzant aquest curs escolar 2020-2021 a través del Pla Educatiu d’Entorn. Es tracta d’un instrument cofinançat pel departament d’Educació i l’Ajuntament d’Amposta per donar resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves de la societat, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. S’adreça a tot l’alumnat i a tota la comunitat educativa posant una especial sensibilitat en els sectors socials més desafavorits.

Enguany s’ha incrementat de forma considerable el pressupost, passant dels 3.900 euros el curs 19-20 als 29.664 el curs 20-21. Aquest pressupost s’ha destinat, per una banda, als tallers d’estudi assistit, que es van iniciar el febrer i en els quals hi participen centres de primària, de secundària i de postobligatoris. Amb aquest programa, aprovat per la comissió del PEE de la ciutat, es promocionarà l’èxit escolar entre l’alumnat per proporcionar una educació cohesionadora i inclusiva. Enguany, a causa de la Covid-19, aquests tallers s’han limitat a grups bombolla d’un mateix centre educatiu per poder complir amb els protocols de Salut establerts.

Amb l’increment de pressupost, també s’ha pogut engegar una altra línia de treball, la de promocionar connectivitat per a l’alumnat de grups confinats que no tingui accés a Internet, reduint així la bretxa digital i promovent la igualtat d’oportunitats.

La tercera línia de treball consisteix en proporcionar oportunitats educatives més enllà de l’escola, amb accions concretes que es decidiran també en la comissió del PEE d’Amposta i que encaixa amb els objectius de l’Educació 360 que promou l’Ajuntament d’Amposta. En aquest sentit, aquest mes d’abril, s’han iniciat els tallers de dol, que s’allargaran fins al juny, per a secundària i postobligatoris, una iniciativa que es porta a terme gràcies a Remsa (de manera gratuïta) i que consisteix en una sessió de 2 hores en què es treballa la gestió de dol, especialment després de la pandèmia. Aquesta proposta ja s’havia començat a treballar entre Ajuntament i Remsa al curs 19/20, però es va quedar aturada amb l’arribada de la pandèmia. Ara, vist l’interès mostrat pels centres, s’ha représ el contacte entre AJuntament i Remsa i al maig començaran els tallers. Hi participen Agustí Barberà, Tecnificació, Ramon Berenguer, Montsià i l’Àngel.

Finalment, ja s’ha començat a coordinar amb centres educatius i Joventut les activitats de lleure de l’estiu, a les quals també hi assistirà alumnat a través del pressupost del Pla Educatiu d’Entorn amb la voluntat de seguir oferint oportunitats educatives també durant els tres mesos d’estiu per reduir les desigualtats dels col·lectius més desafavorits.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 56 = 65

Últimes notícies