HomeAgriculturaEl Govern adjudica per 2,1 milions les obres de la primera fase...

El Govern adjudica per 2,1 milions les obres de la primera fase del canal de regadiu Xerta-Sénia

El Govern català ha fet un altre petit pas per convertir finalment en realitat el Canal Xerta-Sénia, encara que siga en una versió reduïda. El departament d’Acció Climàtica va posar a licitació al gener les obres de l’anomenada primera fase del canal de regadiu, i el projecte ha estat recentment adjudicat a l’empresa Acsa, Obras e Infraestructuras, SA, per un import de 2.102.353 euros, segons va confirmar ebredigital.cat. L’encàrrec, segons es detalla des d’Infraestructures.cat, té un termini d’execució de vuit mesos i contempla també la posada en servei i el posterior manteniment de la captació, la impulsió, el canal executat i el bombament del Sector 1, a la zona de Xerta i Aldover, que podrien començar a regar el gener del 2024.

El director territorial d’Acció Climàtica, Jesús Gómez, ja explicava el passat mes de febrer, després de l’anunci de la licitació, que esta primera fase és clau perquè a més a més de posar unes 200 hectàrees en reg, ha de permetre “reaprofitar totes les infraestructures que estaven degradades i dixar-les llestes per al seu funcionament” i per a les següents fases del reformulat projecte, que ara preveu que el canal principal s’acabe a Roquetes i que la resta, es distribuïsca pel Montsià amb canonades.

Les primeres obres han de suposar dixar en bon estat, com destacava Gómez, tant l’estació de bombament com les canonades i les basses de reg que han d’entrar en funcionament en esta primera fase inicial, que es van construir entre el 2007 i el 2012, en un cicle en què la Generalitat va invertir més de 90 milions d’euros en una infraestructura que continua sense entrar en servei perquè ha costat molt aconseguir l’adhesió d’un nombre suficient de finques i pagesos.

Gómez avisava que no seria ”arribar i endollar la llum perquè tot s’engegue”. Tanmateix, un cop finalitzats els treballs del projecte que ara s’ha adjudicat, l’escenari hauria de permetre “entrar ràpidament en les fases dos i tres”, si bé més tard del previst.

Per la seva banda, el president de la comunitat de regants, Josep Lluís Gimeno, va valorar dilluns, en declaracions recollides per ebredigital.cat, “molt positivament” l’adjudicació i va valorar “l’esforç del govern de la Generalitat, així com el de tots aquells que han participat en este projecte, com són ajuntaments, cooperatives, sindicats i especialment regants”. “Gràcies al suport incondicional a la comunitat s’ha pogut fer realitat este projecte històric”, tanca.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies