HomeEconomiaEl Govern amplia en 65 MEUR la línia d'ajuts per a la...

El Govern amplia en 65 MEUR la línia d’ajuts per a la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de càrrega

El Govern ampliarà en 65 milions d’euros la línia d’ajuts per a l’impuls de la mobilitat sostenible Moves III, destinada a subvencionar la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega.

La convocatòria inicial es va obrir el passat 2 d’octubre amb un pressupost de 65 milions d’euros, però les sol·licituds rebudes ja han consumit tots els recursos, segons ha informat este dijous el Departament d’Acció Climàtica en un comunicat. Per accedir a esta nova partida, la convocatòria mantindrà els requisits de sol·licitud. A diferència de l’anterior, però, esta vegada les subvencions també estaran obertes a comunitats de veïns interessades a habilitar punts de recàrrega en els aparcaments comunitaris privats.

La nova línia d’ajuts anirà destinada a persones físiques, jurídiques, autònoms, comunitats de propietaris o administracions que hagen adquirit un vehicle inclòs en el programa o que hagen instal·lat un punt de recàrrega. La vigència de la convocatòria acabarà el 31 de desembre de 2023 o fins que s’esgoten els recursos disponibles.

Els ajuts per a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives –elèctrics o de pila de combustible- aniran dels 1.100 als 9.000 euros, depenent del tipus de vehicle i de si s’entrega un automòbil antic per ser desballestat. Per altra banda, l’ajuda per un turisme amb més de 90 quilòmetres d’autonomia serà de 4.500 euros, una xifra que puja a 7.000 si també s’acredita el desballestament del vehicle vell.

Quant a les subvencions destinades als punts de recàrrega, estes cobriran des del 30% fins al 80% de la despesa elegible segons el beneficiari, amb un màxim de 800.000 euros per expedient i de 5.000 euros per a les persones físiques.

Segons ha explicat la directora de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), Marta Morera, l’arribada de nous recursos provinents dels fons europeus Next Generation “són conseqüència de la bona resposta de la ciutadania de Catalunya”. “Totes les línies d’ajuts que hem activat per millorar l’estalvi i l’eficiència energètica i avançar en la transformació del model energètic han tingut una molt bona acollida, i això ens indica que, tot i que queda molt camí a fer, estem en la bona direcció”, ha afegit.

Segons les dades facilitades aquest dijous per Acció Climàtica, el departament ha rebut 7.748 sol·licituds per a l’ajut de l’adquisició d’un vehicle i 4.052 peticions d’ajut per a la instal·lació de punts de recàrrega. Abans que s’anunciés una nova injecció de recursos, la línia destinada a la renovació de vehicles ja havia consumit un 106% del pressupost, mentre que la línia per a la instal·lació d’infraestructures de recàrrega havia superat el 125%.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 76 = 80

Últimes notícies