HomeEconomiaEl Govern augmenta els ajuts per al lleure de les famílies acollidores...

El Govern augmenta els ajuts per al lleure de les famílies acollidores de menors tutelats

El Consell Executiu ha aprovat este dimarts l’increment de l’ajut per a activitats de lleure que reben les famílies acollidores d’infants i adolescents tutelats per l’administració. Des del 2017 que no s’incrementaven els imports, que passaran de 60 a 90 euros al mes per cada infant acollit o fins a 120 euros als menors amb discapacitats.

En total es destinaran entre finals del 2023 i tot el 2024 un total de 333.000 euros per augmentar l’ajut a les més de 900 famílies que acullen més d’un miler d’infants. El complement Respir es dona amb l’objectiu que l’infant o adolescent acollit puga gaudir d’activitats de lleure i també d’alleugerir la tasca de cura, gran dedicació i atenció que fa la família acollidora.

L’import d’este complement no ha estat objecte de revisió des de l’any 2017, mentre que la variació de l’IPC en els darrers 5 anys ha estat del 17,5%, amb el consegüent augment de preus dels serveis en general. A més, els salaris no s’han incrementat en consonància amb l’IPC en els darrers anys i això ha provocat una pèrdua del poder adquisitiu de les famílies força important, que fa perillar l’efectivitat del complement.

Per donar resposta a esta situació, l’acord aprovat per l’executiu incrementa l’import del complement respir de 60 a 90 euros al mes per infant o adolescent acollit i fins als 120 euros al mes en el cas d’infants o adolescents acollits amb més del 65% de discapacitat o els que estiguen acollits en unitat convivencial d’acció educativa. Per fer-ho possible, el Govern destinarà 66.600 euros per al que queda de 2023 i 266.400 per al 2024.

Més d’un miler d’infants i adolescents acollits

L’acolliment familiar, simple o permanent, en família aliena és una de les formes d’ajut i protecció als infants i adolescents que es troben en una situació familiar que fa que hagen de viure fora de la seua família i, per tant, l’acolliment els ofereix una alternativa.

L’acolliment d’infants o adolescents en unitat convivencial consisteix en una mesura de protecció d’integració familiar adreçada a infants i adolescents que, a causa de les seues circumstàncies i característiques, tenen dificultats per accedir a l’acolliment ordinari, ja que requereixen una atenció més especialitzada. Esta mesura de protecció es presta a través de famílies acollidores qualificades prèviament seleccionades, que disposen d’una formació i experiència relacionades amb l’educació, la infància i l’adolescència per donar resposta a les necessitats educatives o cures especials que necessiten els infants o adolescents.

Actualment, a Catalunya hi ha 783 famílies acollidores i 937 infants i adolescents acollits. A més, també hi ha 139 famílies col·laboradores que acullen 150 infants majors de 9 anys durant els caps de setmana i vacances escolars. L’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció, organisme autònom administratiu adscrit al Departament de Drets Socials, mitjançant la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut, és l’organisme competent en matèria d’acolliments familiars en família aliena.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 27

Últimes notícies