HomePolíticaEl govern de Deltebre durà a aprovació al ple municipal més ajuts...

El govern de Deltebre durà a aprovació al ple municipal més ajuts i més inversió en la imatge del poble

La sessió plenària del mes de novembre de l’Ajuntament de Deltebre estarà marcada de manera evident per la proposta del pressupost 2021 i per la modificació de les ordenances fiscals. En el cas del pressupost, aquest s’eleva a 16.750.000€, 65.000€ més que l’any anterior, i estarà marcat per l’enfortiment dels ajuts per a la reactivació socioeconòmica i per l’augment en les inversions destinades a la millora de la Imatge de Poble.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “hem elaborat un pressupost que ens permeti estar més que mai al costat de les famílies i sectors econòmics de Deltebre, però també que ens permeti seguir avançant com a municipi després de la paràlisi que està causant la pandèmia”.

En el cas dels ajuts, el pressupost planteja una dotació inicial de més de 323.000€, que augmenta en un 49% respecte l’any 2020 i que segons el portaveu del govern municipal, Andreu Curto, “s’incrementarà les vegades que faci falta per donar cobertura a les demandes i necessitats que puguin sorgir al llarg de l’any”. Aquestes partides fan referència, entre d’altres, als ajuts als tributs locals, ajuts d’urgència social, incentius econòmics Covid-19, i l’EuroDelta, que en breu es posarà en funcionament.

El pressupost també enforteix les accions de manteniment i d’inversió en Imatge de Poble, les quals augmenten en un 18% en relació amb l’any anterior. La més destacada és la d’arranjament de carrers municipals, la qual s’eleva en 600.000€ respecte el 2020 arribant així als 1.600.000€. En aquest sentit, i amb el previ procés de participació ciutadana, es projecta l’arranjament dels carrers Riu Besos, Sant Francesc, Riu Ebre i l’Avinguda La Pau, subjecte aquest darrer a l’aprovació definitiva del POUM.

En la mateixa línia d’arranjament, la partida global de camins rurals augmenta en un 39% respecte l’any anterior, passant de 280.000€ fins als 390.000€. Finalment, i pel que fa a la imatge de poble, es seguirà amb el procés de canvi de l’enllumenat a LED, a l’entorn de l’Ajuntament de Deltebre, i es projecta la il·luminació dels trams del passeig fluvial del nucli de Jesús i Maria, de la carretera dels locals comercials de Riumar fins al càmping i del carrer Flamenc, i l’adequació de les voreres dels carrers, com el cas de l’1 d’octubre.

Espais de trobada per a la ciutadania      

El pressupost 2021 contempla la construcció dels diferents equipaments que s’havien de realitzar durant aquest any 2020 però que no s’han efectuant atenent a l’evolució de la pandèmia. Estem parlant de l’adequació de l’entorn del Camp de l’Aube,del Centre Social del Barracot i de l’adequació de l’entorn del Centre Esportiu del Delta, amb la millora de l’accés al servei d’ambulàncies i rehabilitació, l’augment dels aparcaments i la finalització de la piscina exterior Agustí Ramon Castellà.

El portaveu, Andreu Curto, ha ressaltat que “totes aquestes actuacions es podran efectuar gràcies a la gestió econòmica acurada que hem fet durant els darrers des de l’Ajuntament de Deltebre i que ens ha permès reduir l’endeutament a mínims històrics”.

En el cas de les dotacions relacionades amb la cohesió social, i el cas de festes, la proposta de pressuposat aplica una contenció del 10% lineal. Serà l’evolució de la pandèmia la que acabarà marcant la realització i el model de les diferents activitats.

Ordenances fiscals 

Les ordenances fiscalsde l’Ajuntament de Deltebre, per aquest any 2021, plantegen la congelació dels tributs municipals i la suspensió de totes aquelles taxes, fins al 30 de juny de 2021, referents a la reactivació socioeconòmica com són el cas de la llicència d’obertura d’establiments i la taxa d’ocupació de la via pública de bars i restaurants. De fet, amb aquesta suspensió, els bars i restaurants estaran 21 mesos sense pagar aquesta taxa.

La tinent d’alcaldia de #DeltebreEficient, Elisabeth Tomàs, ha detallat que “en un context de dificultat com l’actual, la resposta de l’Ajuntament de Deltebre ha de ser la d’estar al costat de la ciutadania i facilitar la reactivació socioeconòmica, en cap cas plantejar un augment dels tributs municipals”.

La proposta d’ordenances també inclou una rebaixa en el cas de les plusvàlues, com també es mantenen les bonificacions per fomentar l’autoconsum d’energia i la compra de cotxes elèctrics i híbrids. Finalment, també s’han revisat els preus públics d’accés al Centre Esportiu del Delta per incorporar promocions a sectors específics.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 44

Últimes notícies