HomePolíticaEl govern de Lluís Soler encara el tercer mandat consecutiu a Deltebre

El govern de Lluís Soler encara el tercer mandat consecutiu a Deltebre

Lluís Soler ha posat ja en marxa el seu tercer mandat consecutiu com a alcalde de Deltebre. Després de ser investit en el Ple del passat dissabte 17 de juny, el dilluns el nou govern començava ja a caminar amb la configuració del nou cartipàs municipal.
En un ple amb màxima expectació, a dins i a fora del saló de plens, Lluís Soler va ser investit alcalde de Deltebre amb els vots dels 12 regidors d’Enlairem, que van aconseguir la majoria absoluta en les eleccions del passat 28 de maig. Soler va destacar en el seu discurs la “responsabilitat” d’assumir l’Alcaldia amb el suport d’una àmplia majoria, de nou “històrica”, amb el 65% dels vots i 12 regidories i es va comprometre a “convertir tota la confiança en esforç, treball i persistència” a “convertir els 3776 vots en fets, perquè Deltebre continue transformant-se, avançant i enlairant a gran velocitat”. Soler va destacar també que el mandat que ara comença serà el mandat del canvi de contracte en el subministrament de l’aigua potable, en la construcció del futur teatre-auditori el Rialto o de la reconversió de l’antiga cambra arrossera de la Cava en el projecte de l’Arrossera. A més de completar projectes que ja estan en marxa, com la transformació del desaigüe del Préstamo en el Passeig del Carrilet. També es va comprometre en la lluita i la defensa del delta de l’Ebre.

A l’oposició este mandat municipal només estarà ERC amb 5 regidors. Joan Alginet, portaveu d’ERC, va referir-se al fet que el consistori de Deltebre estarà format només per dos grups municipals i va demanar un esforç, per part del govern i també de l’oposició, per representar als “ciutadans i ciutadanes de Deltebre que no se senten representats per cap de les dos forces polítiques que avui estem al consistori”. Alginet va iniciar el mandat estenent la mà al govern municipal i recordant que estaran a favor de tot allò que siga positiu per a Deltebre.

Nou cartipàs

El mateix dilluns, Lluís Soler presentava ja el cartipàs municipal que manté l’estructura organitzativa existent en quatre grans àrees de govern: Deltebre Eficient, Deltebre Territori, Deltebre Projecció i Deltebre Actiu. Com a novetats respecte al darrer mandat, s’incorporen les noves regidories de Tinença d’Animals, de Benestar, d’Impuls Urbà, i d’Identitat Corporativa. Al capdavant de les quatre grans àrees de govern es troben els quatre tinents d’Alcaldia. Així, Andreu Curto serà el tinent d’Alcaldia de Deltebre Eficient, l’àrea encarregada de la gestió interna de l’Ajuntament de Deltebre; la tinença d’Alcaldia de Deltebre Territori ha recaigut en mans de Libia Franch i haurà de gestionar totes les àrees relacionades amb la Defensa del Territori, la planificació urbanística i la Imatge de Poble, entre d’altres. Al capdavant de la tinença d’Alcaldia de Deltebre Projecció, que engloba àrees com la de revalorització Econòmica o enfocament turístic, estarà Francisco Castro i, finalment, al capdavant de la tinença d’Alcaldia de Deltebre Actiu repeteix Robert Bertomeu. Lluís Soler ha insistit que es tracta d’un cartipàs en xarxa que recull el llegat dels regidors de l’anterior mandat, per treballar en l’horitzó del Deltebre del 2030.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

54 + = 63

Últimes notícies