HomeSocietatEl Govern d'Espanya inverteix 4,6 milions d'euros en el patrimoni històric del...

El Govern d’Espanya inverteix 4,6 milions d’euros en el patrimoni històric del Parador de Tortosa

El Govern d’Espanya invertirà 5,2 milions d’euros en la rehabilitació, manteniment i embelliment del patrimoni històric de la xarxa de Paradores de Turisme a Catalunya, un pressupost que procedeix del Pla de Recuperació finançat amb els fons Next Generation EU. Les actuacions previstes es duran a terme en els Béns d’Interès Cultural (BIC) dels paradores de Cardona (Barcelona), Arties (Lleida) i Tortosa (Tarragona).

Espanya compta amb un immens patrimoni històric dins de la xarxa de Paradors de Turisme, monuments oberts al públic pels quals aposta el Govern amb una inversió històrica per a la seva millora i manteniment que gaudiran turistes, i també residents. Una inversió en el patrimoni de tots, com les que estem finançant gràcies al Pla de Recuperació a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat, en els Camins de Santiago i en el Camí Ignaciano”, ha subratllat el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, en la presentació del programa en el Parador de La Granja de Sant Ildefons (Segòvia).

L’auge del turisme cultural

Els viatgers que trien Espanya com a destí de turisme cultural han crescut un 16% entre els anys 2016 i 2019. També han augmentat un 3,5% els que, de manera específica, visiten durant la seva estada museus, monuments, esglésies i pobles. “Sabem que el valor històric i artístic del nostre patrimoni és un imant d’atracció de turistes. Per això invertir en patrimoni és reforçar l’atractiu turístic d’Espanya i de la seva riquesa de destins”, en paraules de Fernando Valdés.

Les actuacions previstes en les àrees històriques dels Paradors de Catalunya són les següents:

Parador de Cardona: 113.410,18 €

  • Restauració del pati.
  • Il·luminació monumental del pati.

Parador d’Arties: 520.677,45 €

  • Rehabilitació de la torre i restauració de la capella

Parador de Tortosa: 4.623.095,46 €

  • Restauració del recinte fortificat
  • Conservació i posada en valor de restes arqueològiques

Aquest nou programa d’inversions en el patrimoni històric de la xarxa de Paradores forma part del Pla de Modernització i Competitivitat del sector turístic o component 14 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya. En el conjunt del país, Turespaña, com a propietària dels immobles, invertirà 81,4 milions d’euros en 39 BIC de la xarxa de Paradores i en el conjunt monumental del raval vell d’Alcalà la Real (Jaén).

Per al director general de Turespaña, Miguel Sanz, “els fons del Pla de Recuperació ens brinden una oportunitat única per a intervenir en les joies de la xarxa de Paradores. Castells, palaus, convents i monestirs que ofereixen al viatger una experiència singular i genuïna, difícilment repetible en qualsevol altre país del món”.

El president de Paradores, Pedro Saura, ha incidit en la necessitat de preservar el ric patrimoni arquitectònic que posseeix Paradores. “És un dels nostres principals actius d’un creixent turisme cultural que s’ha de potenciar molt més. Conservar-ho correctament mantenint la seva autenticitat al mateix temps que s’optimitza el seu gaudi en termes d’eficiència i seguretat és crucial per a ser un imant d’atracció de turisme i generar el desenvolupament local que desitgem en termes d’activitat i ocupació”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 70 = 77

Últimes notícies