HomeUrbanismeEn marxa, les obres d'arranjament de la plaça de les Corts Catalanes...

En marxa, les obres d’arranjament de la plaça de les Corts Catalanes i la plaça del Carrilet de Tortosa

L’Ajuntament de Tortosa està duent a terme dos actuacions a la plaça de les Corts Catalanes i a la plaça del Carrilet. Es tracta de dos espais d’ús freqüent de la ciutadania, atès que estan situades al costat de dos equipaments importants del barri del Temple, com el Centre d’Assistència Primària o l’estació d’autobusos.

Els treballs suposen, d’una banda, l’arranjament de la plaça de les Corts Catalanes. S’hi està substituint el paviment central que permet connectar els carrers Rosselló i Lamote de Grignon. Esta acció suposa millorar el pas per a les persones i arranjar els desperfectes provocats al paviment per factors com ara l’acció de les arrels de l’arbrat.

D’altra banda, l’actuació també suposarà la plantació de nou arbres més que s’afegeixen als ja existents, fet que ajudarà a potenciar encara més el caràcter d’espai verd d’esta plaça.

Foto: Cedida

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat que estes millores, unides a l’estrena enguany d’un nou parc infantil a la mateixa plaça de les Corts Catalanes, “permeten generar una zona més agradable per a les persones i molt més verda“, ha detallat. “Més enllà de les grans obres, com estem fent al carrer Cervantes o al carrer Barcelona, la nostra atenció també està en actuacions en voreres i espais públics com esta plaça, actuacions que també són importants per a facilitar la vida de les persones i fer que Tortosa continue sent, encara més, una ciutat més amable per a la ciutadania“, ha afegit l’alcaldessa.

Pel que fa a la plaça del Carrilet, l’actuació ha consistit en la substitució de les peces del paviment que havien quedat malmeses pel pas del temps, així com també la retirada del material de cautxú que quedava al davant del CAP, després que el parc infantil existent s’unifiqués i ampliés amb la nova instal·lació feta a l’altra banda de carrer, a la plaça de les Corts Catalanes. A més a més, l’actuació a la plaça del Carrilet també ha comportat la substitució de les lluminàries dels fanals i la instal·lació de projectors de tecnologia LED, més eficients i sostenibles. Les dos actuacions tenen un cost de 45.000 euros i 36.000 euros, respectivament.

Una vegada finalitzen estes actuacions, en pocs dies seguiran els treballs de millora de voreres del barri del Temple amb una intervenció al carrer Marina, on se substituiran les voreres a banda i banda. Paral·lelament, s’està duent a terme la tramitació per a continuar l’arranjament a l’àmbit de Vora Parc, al carrer Soriano Montagut, i també està prevista l’execució d’unes obres al carrer Ronda Docs, que permetran fer unes noves voreres, renovar l’enllumenat i habilitar un nou tram de carril bici. El calendari d’obres també preveu actuar en un tram de l’avinguda de la Generalitat i al carrer Comte Bañuelos, entre d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 18

Últimes notícies