HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catSimón Bolívar i Catalunya

Simón Bolívar i Catalunya

Ni aquesta calorada ha pogut frenar la meva inquietud quan veig una barrabassada més de l’Estado español i el seu màxim representant, el goma rota del successor del tirà colpista Paco Franco, Felip V, el Preparao.

Menys mal que a aquest preparao no ens l’han ensenyat pilotant avions de guerra com a l’altre. Clar que llavors era molt important la preparació militar que va imposar el dictador per al futur cap de l’Estat i de les forces armades. Al Felipón no li cal gaudir de les estrelles, ja que disposa d’aliats i complicitats del PP, PSOE, VOX i algú de més petita casta.

Però tornant al motiu d’aquest escrit, és la vergonya (si en tinguessin) que haurien de sentir els espanyols pel que va fer el seu monarca i cap de l’exèrcit, en no aixecar-se i mostrar respecte per un símbol de llibertat de Colòmbia i altres països d’América llatina. Va anar-hi en representació de l’Espanya rància i no va acceptar que Simón Bolívar fos un dels lluitadors intel·lectuals més importants de la llibertar dels pobles de l’Amèrica llatina.

Varen treure l’espasa com a símbol de la lluita contra l’opressió espanyola i tots els dignataris presents a la presa de possessió del nou president colombià, Gustavo Petro, s’aixecaren com a respecte pel país. Segur que alguns dels presents no estava gaire d’acord amb Simón Bolívar, però varen pensar que costa poc quedar bé amb un president electe i un país. Per cert, aquest president és el primer d’esquerres que guanya en tota la història de Colòmbia.

Gutavo Petro Urrego va ser un guerriller contra els tirans del seu país, i ara que s’han fet les primeres eleccions sense trampa, perquè els americans així ho han volgut, ha guanyat aquest antic guerriller. Els Estats Units han pensat que si, amb governs de dretes, no se n’han sortit, en la lluita contra les drogues, volen provar què passarà amb un govern elegit pel poble. Jo penso que la pobresa és la causa del narcotràfic, clar que si acabessin amb els grans caps podrien aclarir moltes coses.

Aquesta actitud del rei preparao, després de quasi 200 anys de la independència de Colòmbia ens demostra que els hispans varen abandonar aquest país i altres perquè els fumaren fora amb guerres d’independència, mai negociant, i menys, votant. Els governs espanyols només acotxen el cap per la bandera espanyola i pel clero.

Així, doncs, catalans, si volem la independència només tenim dos opcions, o anar a buscar l’espasa de Simón Bolívar o un bon cop de falç dels segadors. L’opció del referèndum, oblidem-la. A Espanya no es vota Catalunya ni monarquia. La Constitució ho prohibeix.

I també oblidem-nos de reformar el delicte de Sedició del Codi Penal. Que, per cert, en cap nació civilitzada està castigat.

Ara m’he quedat més tranquil.

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies