HomeTreballEl Govern destina 1 milió d'euros a la campanya de la fruita...

El Govern destina 1 milió d’euros a la campanya de la fruita per garantir contractes regulars i allotjaments dignes

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà 1 milió d’euros a la pròxima campanya de la fruita per garantir contractes regulars i allotjaments dignes. Així, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), contribuirà a la contractació de 5.000 persones entre l’1 de maig i l’1 de novembre. El Departament finançarà amb 50 euros per setmana amb un màxim de 200 euros cada contracte que es faci de durada mínima d’una setmana i sempre que es garanteixi l’allotjament per part de la persona titular del negoci, o bé que la persona treballadora estigui empadronada a menys de 40 km del centre de treball. Se’n podran beneficiar els territoris de Lleida, Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Girona i Barcelona.

Amb aquesta iniciativa el Departament contribueix a fomentar el treball regulat i de qualitat, assegurar la contractació de proximitat i un allotjament digne i segur i ajudar la pagesia treballant concertadament amb les organitzacions i entitats del territori.

Les persones contractades hauran d’estar inscrites en alguna de les borses de treball específiques que el SOC habilita cada any per facilitar la contractació de persones temporeres. L’any passat s’hi van inscriure 8.291 persones.

Mediació i suport als temporers per a les campanyes agràries de Lleida

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, també a través del SOC, ha obert per tercer any consecutiu una convocatòria per formar i contractar a jornada completa durant 6 mesos (dos mesos més que l’any passat) a 54 persones per fer tasques de mediació i suport a l’acolliment dels temporers que treballen a les campanyes agràries de la demarcació de Lleida des de l’1 de maig fins a l’1 d’octubre de 2021. S’hi destinaran en total 952.602 euros i se’n podran beneficiar ens locals i organitzacions patronals i sindicals agràries.

Les persones interessades hauran d’estar aturades i inscrites al SOC com a demandants d’ocupació. Se’ls oferirà formació en l’àmbit de la mediació, la intermediació, el suport i l’acolliment a les persones temporeres. Aquest any s’afegiran coneixements dels protocols bàsics de prevenció de la covid-19.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 33

Últimes notícies