HomeSense categoriaLa memòria d'actuacions de la Policia Local de l'Ampolla posa l'atenció sobre...

La memòria d’actuacions de la Policia Local de l’Ampolla posa l’atenció sobre el control i la vigilància del trànsit

BAIX EBRE // La Policia Local de l’Ampolla ha elaborat la memòria d’actuacions i incidències policials al municipi de l’any 2020. El document, que ha estat presentat al ple municipal i recull les actuacions executades pel cos policial, informes, el tipus d’atenció realitzada a les incidències i requeriments en els diferents torns de servei i els mesos de l’any que es van cometre més infraccions, amb l’objectiu de buscar millores circulatòries i estudis de viabilitat.

El document posa especial atenció en les actuacions sobre el control i la vigilància del trànsit, ja que és una de les màximes competències del cos policial de l’Ampolla. A més, es fa una diagnosi dels carrers que tenen un índex d’infraccions més alt. De la mateixa manera, la memòria inclou les actuacions dutes a terme conjuntament amb el cos de Mossos d’Esquadra, i presenta els diferents controls policials de caràcter social realitzats per la Guàrdia Municipal durant els mesos d’estat d’alarma per la Covid-19.

El cap de la Policia Local de l’Ampolla Francesc Panisello ha explicat que “el primer incident rellevant de l’any va ser la rebentada de la canonada del Consorci d’Aigües de Tarragona, unes setmanes després va tenir lloc el temporal Glòria i al mes de març la pandèmia de la Covid-19 que ha anat lligada a diferents confinaments, els quals han requerit una gran presència de la Guàrdia Municipal i la coordinació amb la resta de cossos policials”.

Pel que fa a les incidències ocorregudes durant el torn de servei, es divideixen en set grups: serveis realitzats a les platges, furts, robatoris en zones rústiques, assistència a habitatges on salten les alarmes, incidències a la via pública, robatoris ocorreguts al nucli de la població o urbanitzacions, on s’observa una davallada important, i requeriments derivats des del servei d’emergències 112.

L’informe mostra que l’època de l’any durant la qual van ocórrer bona part dels requeriments va ser durant l’estiu, concretament en els mesos de juny, juliol, agost i setembre. Respecte al tipus d’incidència, s’observa que les més habituals són els serveis derivats del Centre d’Emergències.

 

La memòria també analitza el tipus de serveis que la Guàrdia Municipal de l’Ampolla va realitzar durant el 2020, els quals es classifiquen entre robatoris a l’interior de vehicles, queixes de veïns, suport al servei SEM, detencions, controls realitzats conjuntament amb els Mossos d’Esquadra i actuacions relacionades amb els serveis socials. La majoria dels requeriments que es van atendre van ser els derivats de queixes de veïns i veïnes.

Panisello ha especificat que “moltes vegades a causa de sorolls produïts per obres fora de l’horari permès a l’estiu, per l’alt volum de reproductors de música o televisors i per la celebració de festes particulars”. En aquest cas, els mesos compresos entre juny i setembre tornen a ser els que més incidències van presentar.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 6

Últimes notícies