HomeEconomiaEl Govern destina 51,2 MEUR a les universitats públiques per fer inversions...

El Govern destina 51,2 MEUR a les universitats públiques per fer inversions en infraestructures i equipaments

El Departament de Recerca i Universitats destinarà 51,2 milions d’euros a les universitats públiques per fer inversions en infraestructures i equipaments, 15 milions més que el 2022.

Esta inversió permetrà la reposició, adaptació i millora dels espais, així com actuacions de millor de l’eficiència energètica i en l’àmbit informàtic i tecnològic. També podria permetre alguna obra nova o alguna actuació excepcional o d’emergència. El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha remarcat que aquesta millora és “un primer pas que haurà de tenir continuïtat per tal d’assolir i superar els nivells d’inversió anteriors a la crisi”.

El departament ja ha signat la resolució per fer efectiva la inversió. El repartiment s’ha fet d’acord amb la superfície en metres quadrats destinada a usos docents. Este criteri es correlaciona amb el grau d’experimentalitat dels estudis que s’ofereixen. En el futur s’hauran de fer ajustos per atendre l’especificitat d’algunes universitats i els seus esforços per optimitzar les seues superfícies.

La Universitat de Barcelona s’emporta el 28,5% de la inversió, la Universitat Politècnica de Catalunya rebrà el 21,8%, i l’Autònoma de Barcelona, el 20,5%. La resta es reparteix entre la Universitat Rovira i Virgili (8,8%), la Pompeu Fabra (7,6%), la Universitat de Lleida (6,7%) i la de Girona (6,1%).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 56 = 57

Últimes notícies