HomeCulturaLo Pati acull els collages urbans de l'artista suís Dirk Koy

Lo Pati acull els collages urbans de l’artista suís Dirk Koy

Un dron pot esdevenir una eina artística per crear collages audiovisuals d’edificis i infraestructures urbanes. Esta és la proposta de l’artista suís Dirk Koy, especialitzat en els desenvolupaments gràfics en moviment i en pel·lícules experimentals. Des d’avui i fins al 20 de juliol, precisament, una de les seues creacions es podrà veure a La Façana de Lo Pati, la pantalla situada a l’exterior de l’edifici del centre d’art ubicat a la plaça Mari Chordà d’Amposta.

Es tracta de la peça Luftraum, elaborada a partir d’imatges de paisatges urbans i interurbans —com rotondes i carreteres—, amb loops infinits i collages hipnòtics. Dirk Koy aïlla carreteres i estructures, i les apila per a crear una espiral perpètua d’infraestructures urbanes desorientadores. Dirk Koy utilitza diverses tecnologies, animació 2D i 3D i fotogramometria per crear imatges digitals en moviment, combinant disseny gràfic amb vídeo i animació. Investiga la interfície entre la realitat i la virtualitat.

“M’interessa alterar la percepció de les situacions quotidianes. M’agrada mostrar el meu entorn d’una manera diferent. Durant el meu procés creatiu, especialment en aquest obra que presente a Amposta, m’agrada captar parts de les ciutats des de l’aire, amb anglès de noranta graus, de manera que l’espectador tinga una visió molt clara de la superfície. Treballo digitalment les imatges i em moc entre l’espai real i l’espai digital”, explica Dirk Koy.

Koy ha exposat al Centre d’Art Nabi de Seül, al Hek (Casa d’Arts Electròniques) de Basilea, al festival de Supernova de Denver i al Festival FILE de Sao Paulo. El 2019 va rebre el Premi d’Art de Basilea.

La proposta a La Façana de Lo Pati, forma part del cicle Miratges, comissariat per Irma Vilà i Òdena, i que durant tot el 2023 mostrarà el treball de sis artistes digitals que a través de la creació i la manipulació d’imatges (reals, processades o sintètiques) reflexionaran al voltant de la representació del paisatge.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies