HomeSocietatEl Govern destina 8,5 MEUR en la indústria aqüícola des de 2017,...

El Govern destina 8,5 MEUR en la indústria aqüícola des de 2017, sis milions dels quals es concentren a l’Ametlla de Mar

El Govern ha destinat 8.447.731 euros a la indústria aqüícola des de 2017, sis milions dels quals s’han concentrat en empreses ubicades a l’Ametlla de Mar. El municipi, que ha rebut 6.196.583 euros del Fons Europeu Marítim i de la Pesca, és el principal punt de producció de peixos d’aqüicultura de Catalunya. Ho ha afirmat el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, en una visita a les instal·lacions d’Acuidelta, una de les empreses beneficiàries d’aquestes ajudes. Enguany, la companyia preveu produir prop de 2.000 tones d’orades i llobarros i construirà un centre per classificar el peix al polígon industrial les Creuetes. Segons Tudela, el sector té un “gran potencial” i el compromís del Govern és “fort“.

L’empresa Acuidelta, filial d’una companyia grega, opera a la Cala des de finals de l’any passat, després que la pandèmia retardés l’inici de la seva activitat econòmica. Actualment té 26 gàbies a la mar on s’engreixen cries de llobarro i d’orades fins que arriben als 800 grams. El director financer de la companyia, Spyros Smponias, ha destacat que aquesta és l’única piscifactoria a tot Catalunya que es dedica a criar aquestes espècies mediterrànies. “És un lloc molt bo, el producte té molt bona fama i és un punt de producció molt propera del Delta, amb tot el que això implica“, ha assegurat.

En el cas d’Acuidelta, les ajudes atorgades per part del Govern finançaran part de la construcció d’un centre de recepció i classificació de peix de cria de piscifactoria. L’equipament s’ubicarà al polígon industrial les Creuetes de l’Ametlla de Mar i la voluntat és que estigui enllestit per Setmana Santa.

Acuidelta preveu una producció de 2.000 tones de peix

La previsió de l’empresa és que enguany s’arribin a les 2.000 tones de peix. L’any passat es van comercialitzar 55 tones de llobarro i 380 d’orades. Ara bé, a la zona de l’Ametlla de Mar també hi treballa una altra companyia, Balfegó, dedicada a la tonyina roja, que també s’ha beneficiat de les ajudes del Govern. Entre les dues empreses, s’ha assolit el 41% del potencial productiu autoritzat amb una comercialització de 3.049 tones de peix que representen un valor econòmic en primera venda de 37,8 milions d’euros.

El director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, ha assenyalat que el potencial d’aquest àmbit geogràfic és de 7.500 tones de peix. En aquest context, ha afirmat que l’ambició del Govern és que el hub marítim de l’Ametlla de Mar atregui l’interès de més empreses del sector aqüícola en un futur. En els últims sis anys, els 8,5 milions d’euros destinats del fons europeu han permès impulsar prop d’un centenar de projectes relacionats amb aquesta indústria arreu del país.

De fet, el gruix principal de les 186 instal·lacions aqüícoles en funcionament a Catalunya es concentren a les Terres de l’Ebre. Més enllà de l’Ametlla de Mar, les badies dels Alfacs i del Fangar acullen 170 equipaments que es dediquen al cultiu de mol·lusc bivalve i les Cases d’Alcanar tenen dues instal·lacions on es crien musclos en corda. Un altre punt del litoral català dedicat a aquest sector econòmic és Roses, on es poden trobar musclos en corda i una instal·lació de producció de llobarros.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies