HomeSocietatEl Govern destinarà 3,4 milions a projectes d’entitats per abordar la pobresa...

El Govern destinarà 3,4 milions a projectes d’entitats per abordar la pobresa infantil en cinc barris, un d’ells a Tortosa

El Govern ha aprovat un acord que autoritza el Departament de Drets Socials a destinar 3,4 milions d’euros a activitats i projectes experimentals per a l’abordatge integral de la pobresa infantil en cinc barris: la Mariola de Lleida, el Casc Antic de Manresa, Sant Roc de Badalona, el Pont Major de Girona i el Barri Vell de Tortosa. Aquesta nova línia de subvencions per als anys 2024 i 2025 s’emmarca dins de l’Estratègia de lluita contra la pobresa infantil a Catalunya, aprovada el mes d’abril. El Departament preveu que les entitats del tercer sector puguin presentar sol·licituds durant les properes setmanes.

Concretament, les iniciatives se centraran en la millora del rendiment educatiu dels infants i dels adolescents, el foment i la promoció d’hàbits per a una alimentació saludable i de la pràctica de l’activitat física, la seva participació en activitats d’educació en el lleure i el suport i l’acompanyament a les seves famílies per a l’obtenció d’ajuts i prestacions i el seu empoderament en el desenvolupament de les funcions parentals.

La identificació dels cinc barris participants s’ha fet atenent a diferents graus de pobresa i tenint en compte característiques sociodemogràfiques i territorials específiques (àrees urbanes i rurals, població migrant), així com la presència de serveis i recursos disponibles especialitzats en infància.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 98

Últimes notícies