HomeSalutL’Hospital Comarcal d’Amposta celebra vuitanta anys d’història

L’Hospital Comarcal d’Amposta celebra vuitanta anys d’història

El 18 de juliol del 1944 es va donar viabilitat a la posada en funcionament del primer centre de salut a Amposta. Han passat vuit dècades, i el que va començar sent un centre que donava resposta a la necessitat d’una cobertura sanitària per als socis de la Càmara Arrossera, ha acabat sent l’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA). Amb motiu d’aquesta efemèride, l’HCA ha organitzat diferents actes de celebració que arrancaran, precisament, el 18 de juliol, amb la inauguració d’una exposició al Museu Terres de l’Ebre.

Aquest matí s’han presentat els detalls d’aquesta celebració, que compta també amb un nou logotip commemoratiu, dissenyat per Àngela Curto, que l’Hospital Comarcal d’Amposta utilitzarà per a totes les seves comunicacions mentre durin els actes. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha aprofitat la trobada amb els mitjans per realçar la tasca que fa el centre hospitalari i ha posat èmfasi sobre el fet que la celebració servirà també per a valorar el desenvolupament d’Amposta com a ciutat sanitària.

La directora-gerent de l’Hospital Comarcal, M. José Rallo, ha detallat que l’exposició al Museu de les Terres de l’Ebre inclourà textos, fotografies i audiovisuals que fan un repàs a la història de la sanitat a Amposta des del 1944 fins al dia d’avui. A la vegada, també es podrà veure la recreació d’una consulta dels inicis de la clínica i tot un seguit de documents inèdits on es reflecteix l’activitat social, econòmica i política que va fer possible la creació de l’aleshores conegut com a Servicio Medico Cooperativo, així com capítols destacats de la història de l’hospital com el paper que va jugar el centre sanitari durant l’incident al càmping dels Alfacs, el juliol de 1978.

Amb motiu del 80è aniversari, la família del doctor Tomàs Pujol, metge perellonenc, tinent mèdic republicà durant la guerra civil i uns dels fundadors de la primera clínica, farà donació de tot un seguit de material mèdic d’aquella època al Museu de les Terres de l’Ebre, acte al qual seguirà una conferència sobre la història del centre hospitalari.

També s’està preparant un audiovisual on es donarà cabuda a vivències i anècdotes de persones i professionals de la sanitat que han tingut un paper rellevant en el desenvolupament de la clínica i de l’hospital.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 38

Últimes notícies