HomeSense categoriaEl Govern i els alcaldes ebrencs es preparen per aplicar mesures més...

El Govern i els alcaldes ebrencs es preparen per aplicar mesures més restrictives si els contagis de covid no frenen

TERRES DE L’EBRE // El Govern i els alcaldes ebrencs es preparen per aplicar mesures més restrictives en alguns municipis si el nombre de contagis i l’aparició de brots per covid-19 no es redueix al territori. Es descarta d’entrada aplicar limitacions generals a tota la vegueria. Després de la reunió de la Coordinació Territorial Covid-19 d’aqust dijous, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha detallat que al juliol s’han registrat 58 positius per coronavirus a l’Ebre i s’han aïllat 800 persones que havien estat en contacte directe amb contagiats, fins que no se’ls faci la PCR. D’altra banda, Protecció Civil prepararà material didàctic per conscienciar els joves que no es poden relaxar les mesures de seguretat en espais d’oci.

Pallarés ha definit la situació sobre l’evolució de la pandèmia a les Terres de l’Ebre de “calma tensa” després de compartir amb els alcaldes de tots els municipis i EMD del territori les mesures del Procicat que s’han aplicat a altres territoris com les comarques de ponent o l’àrea metropolitana més afectades pel rebrot del virus. “Bàsicament és per anticipar-nos a allò que pot passar a algun municipi. Per ara descartem que a tota la regió però a algun municipi si la tendència segueix igual, s’hauran d’aplicar mesures més restrictives”, ha apuntat el delegat.

Els alcaldes, sobretot dels municipis limítrofs amb el País Valencià, han demanat que es reforci i s’incrementi la coordinació entre els departaments de Salut català i valencià per facilitar que es creuin i comparteixin les dades de contagis que poden afectar a banda i banda del riu Sénia. Aquest dimecres, Salut feia proves a una seixantena de joves del municipi de la Sénia que havien estat en contacte amb joves del poble i de municipis veïns del Baix Maestrat que s’havien contagiat en una festa en una discoteca de Peníscola.

En aquest sentit, s’ha demanat a Protecció Civil que posi en marxa campanyes de conscienciació i material didàctic per a la població més jove de les Terres de l’Ebre per mirar d’incidir i evitar que relaxin les mesures de seguretat en espais d’oci i retrobaments.

Durant el juliol s’han detectat 58 casos de contagi a l’Ebre, amb 459 positius acumulats aquest dijous al migdia, des de l’inici de la pandèmia. Hi ha actualment 8 persones hospitalitzades i unes 800 persones aïllades, per estar en contacte directe amb casos positius. Els alcaldes han establert un protocol amb Salut per alertar els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals si hi ha persones que no compleixin les recomanacions d’aïllament i posin en risc la salut pública. Les autoritats policials podran advertir i sancionar si s’incompleix aquesta mesura.

“La cadena de transmissió és clau i cal fer bé les coses. És vital fer cas a les autoritats sanitàries”, ha recordat Pallarés. “Estem en una calma tensa, hem de continuar fent les coses de la millor manera possible i si ho fem bé és possible que no calgui aplicar mesures més excepcionals com a altres municipis i àrees del país”, ha afegit.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 38

Últimes notícies