HomeCatalunyaEl Govern implantarà una app per a verificar el certificat covid i...

El Govern implantarà una app per a verificar el certificat covid i la FECASARM la troba una “pèrdua de temps”

Esta setmana, el Govern de la Generalitat va anunciar que està treballant en una aplicació pròpia per a verificar l’autenticitat del certificat covid per a accedir a l’oci nocturn i altres establiments o esdeveniments. Una mesura que la FECASARM, la patronal de l’oci nocturn, veu com “una pèrdua innecessària de temps”.

Segons va anunciar el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, a RAC1, l’executiu està desenvolupant una tecnologia per a comprovar que les dades que hi conté són correctes i de la persona que el presenta. La persona haurà de presentar el codi QR del certificat i el DNI i l’app donarà un senyal verd o roig que permetrà o no l’accés. Segons Puigneró, l’objectiu és implantar-ho “de forma immediata” -malgrat que no va aventurar-se a dir dates-, així com ha obert la porta a poder implantar el sistema primer amb la verificació manual -com a “alternativa”-, cosa que podria permetre reobrir abans l’oci nocturn.

La patronal d’este sector, però, veu esta app com una pèrdua de temps i considera que “no és tan segura” i que la comprovació del DNI o el passaport i el control de possibles falsificacions i suplantacions d’identitat comportarà “acumulacions” en els accessos dels locals. D’altra banda, l’associació creu que este anunci és una manera de justificar la faena “que no s’ha fet fins ara”, com la territorialització en funció de la incidència de la pandèmia o la modificació del pla sectorial. “Tot, per ajornar una reobertura que ja s’hauria d’haver fet fa mesos, ja que ens hauríem estalviat tots estos macrobotellots que la Generalitat ha permès que es consolidessen, i que ha propiciat la ruïna del sector i els 6.000 milions d’euros de pèrdues”, manifesta l’entitat.

Puigneró ha dixat clar que esta aplicació no és només per a este àmbit, sinó que ha de servir per a diferents tipus d’establiments o esdeveniments. En este sentit, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assenyalat que la idea del passaport covid és poder “obrir activitats” que ara estan tancades, com les discoteques, i no per a “restringir sectors que ja funcionen”. “No es tracta de tancar el que està obert, sinó de possibilitar entorns que fins ara no han tingut les condicions per fer-ho”, indica Cabezas.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies