HomeSocietatEl govern insta a canviar les balises lluminoses de parcs eòlics terraltins

El govern insta a canviar les balises lluminoses de parcs eòlics terraltins

El Govern ha publicat al DOGC la tercera i última convocatòria de subvencions per a substituir les balises lluminoses dels parcs eòlics que causen contaminació lumínica i molèsties.

El Departament de Territori i Sostenibilitat està tancant la tramitació de les subvencions d’enguany a set parcs eòlics de les comarques de les Garrigues, la Ribera d’Ebre, el Segrià i la Terra Alta, per un import total de 111.307 euros. Els ajuts han servit per a canviar 76 balises de llum roja fixa en aerogeneradors i senyalitzar-los per a garantir la seguretat aèria.

Queden ara una vintena de balises més a l’Anoia i la Terra Alta que cal canviar i la Generalitat insta les instal·lacions a acollir-se a la nova convocatòria.

La llum blanca intermitent a les balises dels molinets eòlics té un impacte significatiu sobre el medi nocturn i genera molèsties a l’entorn. La llum vermella intermitent, en comparació amb la blanca intermitent, disminuïx l’impacte sobre les condicions naturals de les hores nocturnes en benefici de la fauna, la flora i els ecosistemes en general, i també minimitza les molèsties i els perjudicis.

En el cas d’instal·lacions que causen molèsties o perjudicis per l’alta densitat d’aerogeneradors senyalitzats i la proximitat a nuclis habitats, la normativa catalana especifica que se’ls puga requerir l’aplicació de mesures correctores.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 12 = 14

Últimes notícies