HomeEconomiaEl Govern municipal de Deltebre fa balanç del primer any de gestió...

El Govern municipal de Deltebre fa balanç del primer any de gestió destacant la transformació de l’entrada per l’avinguda Goles de l’Ebre

L’Arrossera ha estat el lloc escollit per a dur a terme el balanç del primer any de gestió del nou Govern municipal de l’Ajuntament de Deltebre. És al voltant de les obres de rehabilitació d’aquest equipament on es projecta part de la transformació del municipi durant aquest darrer any amb l’ampliació de la plaça de les Dones, la continuïtat de les obres del Passeig del Carrilet, la passarel·la d’accés per a vianants al Centre Esportiu del Delta, les obres de l’Skate Park i el bar del Centre Esportiu del Delta, l’obertura d’un nou carrer i la instal·lació de dues grans superfícies comercials.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha reafirmat que “la transformació d’aquesta entrada al municipi és un exemple ferm i evident de tota l’acció de Govern que ha viscut el municipi de Deltebre de la mà dels governs d’Enlairem. És un exemple de com fer possible allò que durant massa anys semblava totalment impossible”.

Més enllà de la transformació de l’accés al municipi per l’avinguda Goles de l’Ebre, aquests
primers 365 dies de gestió han servit també per abordar qüestions estructurals i rellevants
com són el cas de l’adjudicació del nou servei d’aigua potable i clavegueram, la finalització
dels treballs de pavimentació dels carrers del municipi o bé l’adequació de la Cambra Agrària de Jesús i Maria. Soler ha explicat que “anar més enllà de la política del curt termini, i actuar amb una visió integral i amb la voluntat de governar per a tothom, permet afrontar problemes estructurals als quals no s’havia fet front amb anterioritat”.

Actuacions en marxa

A hores d’ara l’Ajuntament de Deltebre està treballant amb la finalització de les obres de la
plaça Vint de Maig, del Bar del Centre Esportiu del Delta, de l’Skate Park i de la primera etapa de la primera fase el Passeig del Carrilet. També ha iniciat les obres d’ampliació de l’escola bressol i de l’Àgora de Riumar. De fet, actualment l’Ajuntament de Deltebre té una quinzena d’obres en marxa.

Soler ha explicat que “estem duent a terme una inversió econòmica que mai s’havia executat a Deltebre, i això és possible gràcies a la gestió acurada, a la determinació i a l’assoliment de subvencions i finançament directe”. De fet, fa pocs dies la Generalitat de Catalunya va publicar que l’Ajuntament de Deltebre és l’ajuntament de les Terres de l’Ebre capdavanter en assolir subvencions dels Fons Next Generation amb un total de 5.500.000 €.

Aquest darrer any també ha servit per a consolidar Mescla, com a fira de referència a les
Terres de l’Ebre, amb més de 94.000 degustacions venudes i estrenar la nova ubicació, al
Parc Fluvial del Delta, de les Festes Majors de Deltebre. En altres àmbits, també s’ha posat
en funcionament el nou contracte de recollida d’animals domèstics amb ARCA, s’ha continuat fent passes per fer de Deltebre un municipi més inclusiu i sostenible amb l’impuls de diferents iniciatives, i s’han renovat els Consells de Participació Ciutadana constituïts en el darrer mandat.

Tota aquesta acció de Govern s’ha dut a terme, segons ha destacat l’alcalde, consolidant la
bona salut econòmica de la hisenda municipal derivada per la gestió acurada d’aquests anys, i sense augmentar els tributs municipals, malgrat l’actual content inflacionari que suposa un increment dels costos també a les administracions públiques.

El Pla de Govern, amb un horitzó vigent fins a l’any 2030, presenta un total de 200 accions
per continuar el procés de transformació del municipi. De totes aquestes, durant aquest any s’han dut a terme i s’han engegat un 28% de les actuacions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

46 + = 47

Últimes notícies