HomeCulturaEl Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica recorre set municipis...

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica recorre set municipis ebrencs

El nou projecte museístic de caràcter itinerant del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha arribat a les Terres de l’Ebre. Denominat MNACTEC BUS es tracta d’un autobús equipat amb un espai interactiu i tecnològic que convida el públic a viatjar al passat, el present i el futur de la nostra societat, per a endinsar-se d’una forma innovadora en temes com els avanços tecnològics, la transició energètica, la cultura, el transport o el patrimoni industrial.

El projecte itinerant MNACTEC BUS. Innovació, tecnologia i societat està dotat de l’equipament tecnològic i els recursos necessaris perquè les persones que el visiten visquen una experiència fascinant i memorable. L’objectiu del projecte és impulsar una nova forma de difondre el coneixement científic i tecnològic a les noves generacions amb formats innovadors, experiències participatives amb perspectiva de sostenibilitat mediambiental i un marcat caràcter social.

La proposta s’adreça al públic general i és gratuïta. S’oferixen visites guiades gratuïtes per a grups concertats d’uns 50 minuts de durada. S’hi pot accedir en visita lliure, també gratuïtament.

Esta setmana ha iniciat la itinerància per Tortosa i seguirà per Deltebre (14-16 juny), Benifallet (19 i 20 de juny), Amposta (26 i 27 de juny), la Ràpita (28-30 de juny), Masdenverge (3 i 4 de juliol) i Alcanar (5-7 de juliol).

El bus itinerant oferix tot un seguit d’activitats educatives gratuïtes, adreçades al públic escolar, familiar i general, que conviden a aprendre i a reflexionar a través de l’experiència. Són propostes que aprofundixen en els continguts de l’exposició i que es presenten en forma de jocs, visites dinamitzades i tallers. A través de diferents exemples que formen part de la vida quotidiana, el visitant rebrà informació sobre la nanotecnologia, l’obsolescència programada o el sincrotró, i descobrirà solucions de sostenibilitat ecològica i consells de com les pot aplicar en el dia a dia. En una altra part d’esta exposició itinerant se mostra com transcorre la jornada d’un forner avui en dia gràcies a les millores de l’era digital aplicades a una professió de tradició mil·lenària. L’horari d’obertura és de dimecres a divendres, de 9 a 13 h i de 15 a 19 h, i dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14 h i de 16 a 20 hores. n

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies