HomeSense categoriaEl Govern preveu que les noves restriccions entrin en vigor com a...

El Govern preveu que les noves restriccions entrin en vigor com a molt tard el cap de setmana i estudia el toc de queda

TERRES DE L’EBRE // El Govern preveu que les noves restriccions anunciades aquest passat dilluns per a intentar frenar l’expansió d ela covid-19 entrin en vigor abans del cap de setmana. Així ho ha explicat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, que ha ha detallat que “amb molta probabilitat” les mesures començaran a ser efectives en un parell de dies “com a molt tard”, de tal manera que divendres a la nit els establiments ja haurien de tancar a les 00.30 hores i les reunions no podran superar el límit de deu persones. De fet, no han entrat ja en vigor perquè s’està a l’espera que el TSJC dictamini sobre la restricció del número de gent que s’hi pot trobar, després que aquest migdia el Govern hagi presentat la petició al jutjat.

“Les mesures es prenen amb la finalitat de tallar i minimitzar al màxim la transmissió del virus”, ha dit Plaja, que ha demanat a la ciutadania que, mentre no entrin en vigor les noves mesures, la gent actuï “com si s’haguessin aplicat ja”, apel·lant així un cop més a la “responsabilitat personal”. Plaja, però, no ha pogut escapar del debat que suscita la possibilitat que el Govern “té sobre la taula” de demanar també al TSJC que s’autoritzi un confinament nocturn, com ha passat a diversos municipis del País Valencià. Sense voler entrar en detalls, la portaveu ha reiterat que després de l’aval judicial a València, els serveis jurídics segueixen preparant un informe al respecte que podria marcar la decisió del Govern sobre la possible petició d’un toc de queda com el dels valencians. 

Segons Plaja, la decisió del TSJCV “aplana el camí” per a que el Govern s’ho plantegi més seriosament. Però amb tot, no dona tampoc per fet que s’hagi d’acabar reclamant el toc de queda. “Esperem la valoració del gabinet jurídic”, ha dit, tot admetent que quan l’informe estigui a punt, es reunirà la comissió delegada per a la covid-19 i estudiarà si val la pena impulsar aquesta mesura restrictiva i que el TSJC s’hi pronunciï. “Tenim per endavant dies i dies, i mesures i mesures, perquè el que es planteja a nivell de virus no és un estiu fàcil”, ha avisat la portaveu.

 

Reunions amb el món local 

D’altra banda, i davant la preocupació manifestada per diversos alcaldes en considerar que els ajuntaments no tenen recursos suficients per a garantir el compliment de les mesures impulsades pel Govern, Plaja ha explicat que aquest mateix migdia el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’han reunit amb les diputacions, les delegacions del Govern, les entitats municipalistes i l’Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, ha explicat que la intenció és la de coordinar esforços i també ka de “dissenyar dispositius policials conjunts” entre els Mossos d’Esquadra i els cossos de seguretat locals. “Però s’ha de recordar que no es pot posar una patrulla policial a tots els parcs, platges i espais que poden ser ocupats a partir de els 00.30 hores. Les administracions faran la seva feina però apel·lem a la responsabilitat de la ciutadania”, ha afegit la portaveu del Govern.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 31

Últimes notícies