HomeMedi AmbientEl Govern subvenciona una ampliació del porta a porta als grans productors...

El Govern subvenciona una ampliació del porta a porta als grans productors i la millora del tractament de residus al Mas

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) implantarà al setembre la recollida de la fracció orgànica adaptada per als grans productors, un servei que es posarà en marxa als municipis de Sant Jaume d’Enveja, l’Aldea, les Cases d’Alcanar, l’Ampolla, Poble Nou, Eucaliptus, el Perelló, la Ràpita i Camarles.

A més, el Copate ha rebut una subvenció de 500.000 euros de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per a una segona fase que permetrà ampliar el servei a Alcanar, Amposta, Santa Bàrbara, la Sénia, Ulldecona i Xerta. El president del Copate, Xavier Faura, constata que l’objectiu és aconseguir més quantitat i qualitat de residus orgànics i reduir la taxa d’impropis -es llencen erròniament al contenidor d’orgànica-. Esta millora és el que permet, sobretot, incrementar l’import de retorn del cànon de residus. El repte és arribar al 60 % de taxa de recuperació.

L’ARC també aportarà 840.000 euros al Copate per a finançar un equip de trituració i una retractiladora que optimitze l’explotació al Centre de Tractament de Residus del Montsià a l’abocador del Mas de Barberans, ja que la instal·lació té un 30 % d’entrades de residus que no poden passar per la premsa existent.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 1 =

Últimes notícies