HomeEconomiaEl Govern treballa en una línia d'ajuts directes per a reformes d'estalvi...

El Govern treballa en una línia d’ajuts directes per a reformes d’estalvi d’aigua en allotjaments turístics

La directora general de Turisme, Marta Domènech, ha anunciat a la 25a edició de l‘Assemblea General de l’Organització Mundial del Turisme que el Govern treballa en una línia d’ajuts directes en forma de subvencions, pensada exclusivament per millorar l’estalvi i la reutilització d’aigua als establiments turístics.

Este programa arriba després dels préstecs bonificats mitjançant l’Institut Català de Finances (ICF) de 40 milions d’euros per projectes de millora i modernització dels establiments, que tinguen en compte l’eficiència energètica i hídrica. Domènec ha parlat davant de l’organisme de Nacions Unides del Compromís Nacional per un Turisme Responsable, que es va presentar al març i que ja està en marxa.

És la primera vegada que Catalunya presenta una iniciativa com el Compromís davant el Plenari de Membres Afiliats de l’organització, que es reuneix del 16 al 20 d’octubre a Samarcanda, Uzbekistan.

L’Assemblea reuneix un total de 154 estats i 7 territoris. En la seua intervenció, Domènech ha posat en valor el turisme català i la seua projecció en el futur. La directora general ha ressaltat que es tracta d’un “model de turisme més sostenible des del punt de vista ambiental, econòmic, territorial i, sobretot, social”.

Domènech s’ha referit específicament a l’eficiència de recursos hídrics dins el vessant mediambiental del Compromís. Alhora, ha remarcat la importància de tenir un turisme basat en la innovació. “Hem de prendre decisions estratègiques a partir de mètriques que no només consideren el volum turístic, sinó la sostenibilitat. Així identifiquem les zones potencialment turístiques i amb capacitat de créixer, quins són els seus recursos i com els podem mostrar i equipar per així augmentar el seu potencial”, ha conclòs.

“Catalunya és un cas d’èxit per al turisme sostenible”

“Estem molt contents que l’OMT hagi confiat en Catalunya per explicar a la resta de països com treballem, quina governança tenim i quins són els plans d’acció“, ha assenyalat la directora general de Turisme, Marta Domènech. “I que ens consideren un exemple i un cas d’èxit per un model de turisme més sostenible des del punt de vista ambiental, econòmic, territorial i, sobretot, social”, ha afegit Domènech. “Hem vist en detall el pla del Compromís Nacional per un Turisme Responsable i és un gran exemple per a qualsevol país o destinació del món”, ha afegit el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili, que considera Catalunya com “un cas d’èxit” per ajudar d’altres països a transitar cap a un turisme més sostenible.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

41 + = 51

Últimes notícies