HomeSense categoriaEl Govern vol recuperar el PUOSC de manteniment per reparar danys en...

El Govern vol recuperar el PUOSC de manteniment per reparar danys en pistes i camins afectats per les nevades

TERRES DE L’EBRE // El Govern vol recuperar el PUOSC de manteniment, un pla financer per al manteniment de pistes i camins municipals de petits pobles, que va deixar d’estar operatiu al 2017. Així ho ha assegurat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en una visita a punts de les Garrigues afectats pel temporal Filomena, on hi ha hagut desperfectes en aquestes “carreteres secundàries” importants per aquesta zona del país. Budó ha reconegut que als ajuntaments petits amb dificultats de pressupost els costa mantenir aquestes vies i per això “és evident” que des del Govern cal “acompanyar-los” en aquesta despesa. La consellera també ha visitat finques d’oliveres que han patit “estralls” amb el trencament de branques pel pes de la neu.

Segons Budó, el PUOSC de manteniment és una eina que al seu dia havia estat molt “important i necessària“, ja que suposa una inversió econòmica i de recursos des de la Generalitat que es trasllada directament als municipis per fer front a les despeses derivades de tenir en bones condicions els camins i pistes així com carreteres secundàries. Episodis meteorològics com les nevades del temporal Filomena són un agreujant en el manteniment d’aquestes vies de comunicació i per exemple en el cas dels Torms, a les Garrigues, hi ha hagut importants danys a la pista que comunica el poble amb Bellaguarda.

La consellera de la Presidència ha remarcat que el PUOSC de manteniment és una “eina de país” de la qual en podrien disposar tots els ajuntaments, com havia passat anteriorment quan estava en vigor. Segons Budó, l’executiu ha començat a treballar ara en la seva recuperació i per tant encara no es poden fixar xifres econòmiques pel que fa als ajuts a què es podran optar. Així mateix, ha apuntat que tampoc s’ha fet encara una quantificació dels danys per les nevades del passat cap de setmana, ni a les Garrigues ni a les comarques de la demarcació de Tarragona més afectades pel temporal, ja que encara no es pot accedir a molts punts per l’acumulació de neu.

Budó ha visitat les Garrigues per comprovar els danys causats pel temporal i ha començat la seva visita a les Borges Blanques per després seguir cap a l’Albalgés on ha anat a finques d’oliveres que han patit trencament de branques pel pes de la neu. La consellera ha explicat que aquestes explotacions patiran pèrdues en les properes campanyes. Després ha passat pels Torms, on ha mantingut una reunió a l’Ajuntament i seguidament ha continuat la visitat per la Granadella.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies