HomeSense categoriaTortosa inicia una campanya informativa sobre la circulació de bicicletes i patinets...

Tortosa inicia una campanya informativa sobre la circulació de bicicletes i patinets elèctrics a la ciutat

TORTOSA // Les bicicletes i els patinets elèctrics, així com altres vehicles similars amb motor elèctric, han de circular preferentment pels carrils bici o, allà on això no siga possible, per la calçada. És una de les principals mesures que inclou l’ordenança de circulació de Tortosa, que l’Ajuntament va modificar i que ja ha entrat en vigor després del període d’exposició al públic. La modificació es va plantejar davant l’absència d’una regulació de rang superior per als vehicles de mobilitat personal (VMP), però també davant el nombre creixent de patinets elèctrics a la ciutat i per fer compatible la seua mobilitat amb la resta de vehicles, i especialment en atenció a la convivència amb els vianants. 

Amb la nova regulació, les bicicletes i la resta de vehicles de mobilitat personal (entre els quals, els patinets elèctrics) tenen prohibida la circulació per damunt de les voreres. Això inclou les zones de vianants, una restricció afegida després que l’Estat espanyol haja posat en marxa una nova normativa general, que és més restrictiva que la plantejada inicialment a Tortosa. 

El tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Fernando Saporta, reconeix que “a Tortosa no tenim un volum de patinets i VMP tan elevat com el que es veu a altres grans ciutats del país, però volíem regular l’ús de tots estos transports per garantir la seguretat de totes les persones”. Així mateix, apunta que des del govern municipal se segueix compartint la necessitat i potenciant l’ús de mitjans de transport alternatius al vehicle privat, per reforçar una mobilitat més sostenible. 

Per garantir el compliment de l’ordenança, la Policia Local de Tortosa durà a terme una campanya a peu de carrer per conscienciar els usuaris de les noves regulacions. Inicialment tindrà caràcter informatiu i pedagògic perquè no hi hagen dubtes a l’hora de circular per la ciutat. Posteriorment, a partir del 15 de febrer, sancionarà aquelles conductes que no s’adiguen a l’ordenança amb multes que poden arribar fins als 100 euros. 

Cal recordar que, més enllà de la via de circulació, la normativa també recull altres consideracions: pel que fa a l’ús de bicicletes, l’ús del casc és obligatori en els menors de 16 anys. En el cas dels patinets elèctrics i altres VMP, només poden tindre un ocupant, per la qual cosa no s’hi poden transportar acompanyants. A més, el conductor ha de ser major de 14 anys. Tant el casc com el timbre són recomanables per als VMP de fins a 25 kg, però obligatoris per als més grans d’esta quantitat. 

Tant en bicicletes com en VMP, els conductors no poden circular fent ús de dispositius mòbils ni auriculars, com ja passa amb la resta de vehicles. D’altra banda, han de disposar de llums en horari nocturn. Finalment, es recomana que tinguen assegurança i que circulen fent servir roba reflectora, malgrat que no siga obligatori. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 76 = 84

Últimes notícies